OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
有冇人用唔到AutomateIt?

跟機張貼最好好後悔撕左

我訂咗原裝貼,咁我撕唔撕好

用緊官方玻璃貼 完美

全屏定透明款?
大家咩 Rom,SOT幾耐

sultanize rr marshmallow, sot 6-7個鐘多啲,主要係firefox+lihkg+messenger+whatsapp 好滿意個rom
想問小小野
我用緊oneplus3

我開duel link遊戲王果陣
會自動cut左poweramp既聲
不論係開左game先開poweramp
都係咁

之前玩pkm go都會有咁既情況
但係果陣時開左pkm go之後再開poweramp 就會冇事

想睇下係電話問題定係software問題

.....Poweramp可以set強制繼續播歌
Poweramp -> Settings -> Audio -> Audio Focus -> Permanent Audio Focus Change
大家咩 Rom,SOT幾耐

sultanize rr marshmallow, sot 6-7個鐘多啲,主要係firefox+lihkg+messenger+whatsapp 好滿意個rom

有冇link
搵極都係oneplusone
打算今日出機,最後confirm 一下3t個gps 有冇update執番下,重度路盲依賴,之前爬文有ching 話會飛出公海,真係唔掂可能轉買zenfone.想問塊鏡係咪真係差得遠
有冇巴打出現以下問題:

打字去到選字個陣,粒字出得好慢
係oneplus社區見到好多post話有耗電問題
你地有冇
有食電左
之前有個apps 讀sms係電腦睇
未update之前一日用1%
Update完半日食左我10%電
想問下3 同3t刷rom有無分別
想試下玩google assistant
youtube條教學片係用op3
但我係3t
同埋刷完會唔會更食電??
頂唔順原廠個張 有冇mon貼推介

之前介紹左,上淘寶搵古麥全屏鋼化膜
用緊好正
有冇巴打出現以下問題:

打字去到選字個陣,粒字出得好慢

Swift Key?
6.0 果陣已經覺得慢,用Google 粵語輸入法就冇問題,6.0 7.0 都順
想換One plus 3t
想問下佢個雙卡係4G + 3G 定 4G + 2G,
咁我有張人仔4G 做data 同SMT 4G 打出打入,
SMT 呀婆plan 唔support 2g 一定要3G up.

官網買果部sup 唔 support
170114oxygen 有無伏
170114oxygen 有無伏

4.0.2 ?
無問題,好過4.0.1
無咁易發熱

用緊好正

想問古麥果塊屏可唔可以當鏡照? 我果塊送既UEU係咁, 睇黑色果時有倒影, 睇片唔係好舒服, 想搵啲唔反光既膜。

用緊好正

12—18 蚊嗰隻?
想買塊白色扮白色機
有冇巴打講下個gps而家有冇亂咁飛
留名
有冇巴打講下個gps而家有冇亂咁飛

3 仔無問題

用緊好正

12—18 蚊嗰隻?
想買塊白色扮白色機

我果塊防藍光好似廿蚊頭
有冇人玩pnd會lag
有冇人玩pnd會lag

lag到仆街
應該係app問題 其他大型game又順
淘寶d垃圾非全屏玻璃貼 真係唔好亂買
有冇人玩pnd會lag

lag到仆街
應該係app問題 其他大型game又順

轉緊珠既時候lag
順便問問FGO順唔順
諗緊過埋年換唔換機好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞