OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
前日root左機flash埋Franco kernel都冇事
琴日想用sanpchat佢出login failed 跟住unroot左入Snapchat再root返
而家部機做乜都好慢
google左 除左wipe曬全部野係咪冇其他解決方法?
前日root左機flash埋Franco kernel都冇事
琴日想用sanpchat佢出login failed 跟住unroot左入Snapchat再root返
而家部機做乜都好慢
google左 除左wipe曬全部野係咪冇其他解決方法?

root完有清cache
啱啱買左3t但輸入法點樣揀筆劃同手寫?係咪淨係可以用swift o個個?

用google 粵語輸入法

佢唔知點解無粵語輸入法 得英文
啱啱買左3t但輸入法點樣揀筆劃同手寫?係咪淨係可以用swift o個個?

用開simplified cangjie, 幾好用

佢swift 輸入法法成日打字會慢半拍 需於正常?
上官網訂 有冇得自取
上官網訂 有冇得自取

可以打去叫SF改去門市自取

用開simplified cangjie, 幾好用

佢swift 輸入法法成日打字會慢半拍 需於正常?

正常掛
6.0 已經係咁,所以冇用佢
Google 粵語輸入法要係play store download
4.0.3
Wifi 接收好左, 平時入房得一格, 而家有兩格
電量明顯用多左, 主要來自螢幕同系統

係啦 啲電去得好快......
4.0.3

升左都仲6粒鐘sot
4.0.3

升左都仲6粒鐘sot

嘩,好在未升,除左電用多左外,仲有咩大問題?
上facebook有emoji變成方框叉,有冇得搞
利申:已升7.0
上官網訂 有冇得自取

可以打去叫SF改去門市自取

ok 等陣上網買128gb
4.0.3

升左都仲6粒鐘sot

嘩,好在未升,除左電用多左外,仲有咩大問題?

4.0.3 freedomOS都覺用電多左
好貴呀,2手one plus 3買緊2588
我寧願買全新好過
岩岩見到2手oneplus 3T 128G買左,好快,三日內賣走左....
nfc 八達通有問題?
nfc 八達通有問題?

你當佢無八達通功能啦
我寧願買全新好過
岩岩見到2手oneplus 3T 128G買左,好快,三日內賣走左....

出面水貨都係二千八到
我寧願買全新好過

出面水貨都係二千八到

所以唔知佢定咁高做乜
2300或者會合理少少
nfc 八達通有問題?

你當佢無八達通功能啦

我八達通功能冇問題 (我張八達通係比較新,用左半年左右)
nfc 八達通有問題?

你當佢無八達通功能啦

呢部機個nfc係幾麻煩 好多人都講佢唔掂
nfc 八達通有問題?

你當佢無八達通功能啦

冇八達通功能同冇nfc有咩分別
利申唔用android pay
nfc 八達通有問題?

你當佢無八達通功能啦

電話要讀八達通就要nfc
nfc唔得=讀唔到八達通
nfc 八達通有問題?

你當佢無八達通功能啦

電話要讀八達通就要nfc
nfc唔得=讀唔到八達通

NFC 唔得
NFC 接收唔得
想問大陸版3T刷完Oxygen係咪同港版一樣?
同埋用唔用到雙卡同Android Pay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞