OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
有冇巴打怕電池易壞唔用快充,Google話充夠幾百次就會玩完

如果舊電玩完嘅話,有冇得拆出嚟換

可以,而且唔算難
https://youtu.be/Hh_XgrcQ9oo

咁叫唔難..............
巴打一定係拆過唔少機
有冇巴打個MON色用左sRGB模式?
真心推薦,一轉你會覺得好黃好淡色,但信我,堅持幾日,你會返唔到轉頭

customize左 一㩒落去srgb勁黃喎 我鍾意正常雪白

用緊sRGB
其實sRGB先貼近正確既白色
預設偏色(味精) 先嚴重

一拎番黎已經轉左

AMOLED好難頂 對比度太高

要習慣一排先得
一開始睇覺得紅色同藍色好似會凸出黎咁
有冇巴打怕電池易壞唔用快充,Google話充夠幾百次就會玩完

可以,而且唔算難

巴打一定係拆過唔少機

同nexus5比真係唔同同難d
我覺得
利申只係拆過nexus5
有冇巴打個MON色用左sRGB模式?
真心推薦,一轉你會覺得好黃好淡色,但信我,堅持幾日,你會返唔到轉頭

customize左 一㩒落去srgb勁黃喎 我鍾意正常雪白

信我!堅持3日,你會發現到新世界

可以,而且唔算難

巴打一定係拆過唔少機

我覺得

頭1分鐘50秒咋喎
對比pixel, Sony 果啲,要用熱風槍拆開個Mon
OP3T 已經算簡單

可以,而且唔算難

巴打一定係拆過唔少機

我覺得

頭1分鐘50秒咋喎
對比pixel, Sony 果啲,要用熱風槍拆開個Mon
OP3T 已經算簡單

最難應該係開個殼 其他都好方便咁
如果有人試過跌完開mon變左雪花 記得啪番實機邊接口位

op3真係正機,我都試過跌一次成個MON雪花,拎去枱邊(亨一亨),回覆正常
又試過跌爆面MON,60蚊淘寶搞掂(MON貼80,面MON都係60)
新機到依家冇用過殼,原裝殼百二蚊,我成個機背換都100蚊

真心未試過一部機用咁耐都冇野鬧

換mon好麻煩嫁wo,仲有你邊度淘個面mon咁平

換mon好麻煩嫁wo,仲有你邊度淘個面mon咁平

淘面MON返黎比手機鋪代工姐
自己搞都得,不過你心理要健康,唔係既會痴線
成個淘寶都係幾廿蚊,是旦一間撞手神,黎緊想換OP3T個機背,好似好型
如果要wipe係咪一定要裝twrp?
Root機係咪會冇左保養?
如果要wipe係咪一定要裝twrp?
Root機係咪會冇左保養?

https://oneplus.net/hk/support/answer/will-rooting-or-unlocking-the-bootloader-void-my-warranty

Will rooting or unlocking the bootloader void my warranty?

The technical process of rooting or unlocking the bootloader does not void the warranty of a OnePlus device. However, we strongly suggest for you to only root or unlock the bootloader of your OnePlus device if you are confident in your understanding of the risks involved.
By accessing resources regularly unavailable to the software, you may damage your hardware during or after the procedure. Such damage is not covered under warranty. In warranty handling, we will first need to verify that any faulty behavior is unrelated to rooting / unlocking.
部LG Gpro2收收地皮
依家上網訂會唔會n耐先收到撞正新年

應該唔會 但係128gb無貨

我新年前訂隔日就送貨,不過E喵佢叫我預2月2日先有

一拎番黎已經轉左

AMOLED好難頂 對比度太高

要習慣一排先得
一開始睇覺得紅色同藍色好似會凸出黎咁

唔係amoled 問題 係本身led 唔夠lcd mon光 佢調過黎
有無方法可以教到佢禁下面果三粒制果陣唔震?除左用省電模式

音效 - 輕按時震動 - off

音效 - 輕按時震動 - off

唔該巴打
想問用緊既有無訊息接受延遲/無顯示既問題。

同埋係咪一般大路既通訊app (whatsapp / wechat / line) 等等都有角標顯示訊息數量?
請問買機(64gb)最好去邊度買?
price.com又有,官網又有
另外國際行同港行有咩分別

上佢個網買
無國際行

1. 一定係官網買
2. 分別在於電話接收既band, 詳細係官網 - 3T - spec - connectivity 睇

1. 一定係官網買
2. 分別在於電話接收既band, 詳細係官網 - 3T - spec - connectivity 睇

多謝回覆
問多一樣,等出1+4好,定出1+3T好
同埋如果買咗 大約幾耐有
上星期五訂 到而家都未出貨
http://price.com又有,官網又有

1. 一定係官網買

多謝回覆

我之前星期三落單 星期四就收到貨
不過哩排新年可能要等下
http://price.com又有,官網又有

1. 一定係官網買

多謝回覆

我之前星期三落單 星期四就收到貨
不過哩排新年可能要等下

4有消息喇咩 如果下部機會upgrade後鏡就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞