OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
用左個幾月真係好岩我心水,我一張相都無影過所以唔介意相機質素,電量夠用有凸叉電又快,機套同全屏鋼化膜呢d配件淘寶質素價錢非常唔錯,打機睇片用落好暢順

唔好地方係WhatsApp唔會係桌面圖像顯示有幾多個訊息,有時回覆用7.0系統最上工作列拉落黎果度直接回完後,入返WhatsApp睇發現未送出(只試過兩次,呢幾日無發生過,但之前一直連wifi)
指紋解鎖如果隻手指濕左/太乾都好易讀唔到

電量就唔太滿意

你長期打機?
我就算係咁打機都最小有4個鐘sot

android os+android system都食左好多電

我都有俾Android os同system食電
但都唔算食得多冇點理佢
岩岩收到部機
而家係oxygen 3.5.3

Ota Up 唔upgrade 好
會唔會無伏

用緊4.0.2 除左Android system同Android system會食小小電之外其他都冇問題
其實算唔算係機皇?

mon
其實算唔算係機皇?

mon

有咩問題?
如果推2k/4k mon啲電肯定用得好快
要家個mon都好清唔覺得有問題
其實算唔算係機皇?

mon

有咩問題?

顏色
預設好重味精好怪
srgb好黃
自訂色域跟預設
其實算唔算係機皇?

mon

有咩問題?

顏色
預設好重味精好怪
srgb好黃
自訂色域跟預設

我冇較過色都覺得ok
其實算唔算係機皇?

mon

有咩問題?

顏色
預設好重味精好怪
srgb好黃
自訂色域跟預設

我冇較過色都覺得ok

srgb要睇2日先覺得正常
預設睇左覺得太鮮
其實算唔算係機皇?

mon

有咩問題?

顏色
預設好重味精好怪
srgb好黃
自訂色域跟預設

比較下 sRGB 同 iPhone 既顏色
你會發覺係差唔多
其實算唔算係機皇?

mon

有咩問題?

顏色
預設好重味精好怪
srgb好黃
自訂色域跟預設

你會發覺係差唔多

黃勁多喎 預設未更新前好好
其實算唔算係機皇?

mon

有咩問題?

顏色
預設好重味精好怪
srgb好黃
自訂色域跟預設

你會發覺係差唔多

你試2日先啦
岩岩收到4.0.3
已更新
Hi all, 
 We are starting the incremental roll-out of OxygenOS 4.0.3 for OnePlus 3T. 
Here are some highlights: 

Added Wi-Fi IPv6 Support toggle

Optimized Smart Wi-Fi Switcher, if turned on, device will switch to data connection if Wi-Fi signal is consistently poor

Fixed crashes for Line

Increased stability of the Camera app

Optimized exposure when taking night time photos

Updated Audio Parameters and improved the quality of audio recordings

Updated APN settings for select carriers

https://forums.oneplus.net/threads/oxygenos-4-0-3-n-ota-for-oneplus-3t.497079/
其實算唔算係機皇?

mon

有咩問題?

顏色
預設好重味精好怪
srgb好黃
自訂色域跟預設

你會發覺係差唔多

你試2日先啦

同m8比,白色灰色位m8少少偏藍但幾乎唔覺,3t srgb好明顯偏黃,預設白色反而仲準過m8少少
其實算唔算係機皇?

mon

有咩問題?

顏色
預設好重味精好怪
srgb好黃
自訂色域跟預設

你會發覺係差唔多

你試2日先啦

同m8比,白色灰色位m8少少偏藍但幾乎唔覺,3t srgb好明顯偏黃,預設白色反而仲準過m8少少

開左srgb係無做比較嘅情況望下啲白位係有偏黃
再同我部n5一比就更明顯
又有更新啦
似係大更新
9x mb更新
有冇巴打試下載左update,跟住reboot to update 時自己入左recovery mode, 但唔識update。
跟住再reboot過入返android os又叫我再download過
而家update唔到
有冇巴打試下載左update,跟住reboot to update 時自己入左recovery mode, 但唔識update。
跟住再reboot過入返android os又叫我再download過
而家update唔到

我開唔到機,插叉電著番燈之後開到機.....
嚇死人
而家update唔到

宜家有個1gb 更新
用左個幾月真係好岩我心水,我一張相都無影過所以唔介意相機質素,電量夠用有凸叉電又快,機套同全屏鋼化膜呢d配件淘寶質素價錢非常唔錯,打機睇片用落好暢順

唔好地方係WhatsApp唔會係桌面圖像顯示有幾多個訊息,有時回覆用7.0系統最上工作列拉落黎果度直接回完後,入返WhatsApp睇發現未送出(只試過兩次,呢幾日無發生過,但之前一直連wifi)

電量就唔太滿意

你長期打機?

我少打機... 或者以前我用開MTK 電話
同埋佢充滿左電後, 100%好快開始DROP ....雖然唔係好快
但好似同以前D 機唔同咁...我仲未試過一日唔充可以用到幾耐....
而家update唔到

我頭先都係,再dl過就得

電量就唔太滿意

你長期打機?

同埋佢充滿左電後, 100%好快開始DROP ....雖然唔係好快
但好似同以前D 機唔同咁...我仲未試過一日唔充可以用到幾耐....

一日用6粒鐘都得啦

電量就唔太滿意

你長期打機?

一日用6粒鐘都得啦

我指平日早上番工到夜晚放工, 唔充電...由100%開始用... 到夜晚8點左右...
普通咁用... 會剩幾多電量.....
以前LG G3 唔打機, 普通用會有2X幾% 左右
呀,越睇越想買
但前排先洗左2舊買舊gpro2電池用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞