OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
epc果邊:
Hey there,

Here's to starting the year on a good note! We wanted you to be the first to know:
Sales for the OnePlus 3T Soft Gold start on January 6 at 9:00 am GMT/10:00 am CET.  
要買金色自己捕定
epc果邊:
Hey there,

Here's to starting the year on a good note! We wanted you to be the first to know:
Sales for the OnePlus 3T Soft Gold start on January 6 at 9:00 am GMT/10:00 am CET.  
要買金色自己捕定

但係128GB呢
留名
用緊one plus one
仲未捨得換機住
希望部野快d壞,俾個借口我換機

當年換左部 One 嘅理由好似係因為玩 pad 會斷珠
3T巴打們, GPS掂唔掂? 升左android 7 個NFC有冇改善?

請問 one plus 3 水貨刷番國際rom 香港用有冇問題?會唔會收唔足頻道?

見細鋪二千幾,想買部俾屋企人用。
有無咩os好用?cm 14.1好食電,wipe咗都無用,想轉os
GPS 我不嬲都幾好
NFC 如果拍中位都會Check 到(我自己就係用8字公仔的右上拍去鏡頭)
請問 one plus 3 水貨刷番國際rom 香港用有冇問題?會唔會收唔足頻道?

香港, 大陸用無問題, 去到外國就應該有問題

刷rom 唔關收唔收足頻道事, 收足係關粒radio 事
GPS 我不嬲都幾好
NFC 如果拍中位都會Check 到(我自己就係用8字公仔的右上拍去鏡頭)

thx 巴打
NFC 我唔太驚八達通, 反而係擔心android pay用唔到, 之前有D巴打話用唔到(應該係6, 仲未升7 個陣), 所以想問下
GPS 我不嬲都幾好

巴打多謝哂! 用你個方法終於用到八達通
GPS 我不嬲都幾好

巴打多謝哂! 用你個方法終於用到八達通

所以我唔係幾明點解會有人話用唔到,係拎八達通喐個時要hold 耐1,2秒姐
GPS 我不嬲都幾好

thx 巴打
NFC 我唔太驚八達通, 反而係擔心android pay用唔到, 之前有D巴打話用唔到(應該係6, 仲未升7 個陣), 所以想問下

依方面要其他巴絲答你
因為此終大陸機我冇入信用卡
GPS 我不嬲都幾好

thx 巴打

依方面要其他巴絲答你
因為終大陸機我冇入信用卡

GPS 我不嬲都幾好

thx 巴打

6同7 都用到,反而有時係d鋪頭部機detect 唔到
想問下oneplus 3t root機使唔使unlock bootloader?
同埋係咪部機入面啲data係咪會無嘥(包括相,歌等)?

thanks 巴打

我都知刷rom 唔關頻道事,不過想知刷左,即係要unlock bootloader, 就裝唔到Android pay 或者某啲app。有冇其他嘢要注意? sorry 可能講到1999

radio 問題,佢各地區賣既版本有唔同? 所以去外國可能有問題?

thanks 巴打

我都知刷rom 唔關頻道事,不過想知刷左,即係要unlock bootloader, 就裝唔到Android pay 或者某啲app。有冇其他嘢要注意? sorry 可能講到1999

radio 問題,佢各地區賣既版本有唔同? 所以去外國可能有問題?

android pay 我唔熟, 要問呢度d 巴打(我未用過), 刷rom 就真係睇下你刷咩rom, 玩左咁多年其實我覺得依家 oos 已經好夠用。

radio 問題: 大陸版你當淨係大陸同香港先用到; 香港OnePlus官網賣緊國際版, 番大陸好似收唔齊channel, 外國多數都冇咩問題; 好似仲有印度版, 淨係for 印度用
有無咩os好用?cm 14.1好食電,wipe咗都無用,想轉os

用返oos 啦 話者cm13 sultan

其實我幾想問你定義咩為止食電

要一日10個鐘 screen on time 包埋打機
GPS 我不嬲都幾好

我部3T NFC又差GPS又差
出吐露港會飄出海
NFC又點試都用唔到
想問下oneplus 3t root機使唔使unlock bootloader?
同埋係咪部機入面啲data係咪會無嘥(包括相,歌等)?

要啦,unlock果下會成部機format
LM

thanks 巴打

android pay 我唔熟, 要問呢度d 巴打(我未用過), 刷rom 就真係睇下你刷咩rom, 玩左咁多年其實我覺得依家 oos 已經好夠用。

radio 問題: 大陸版你當淨係大陸同香港先用到; 香港OnePlus官網賣緊國際版, 番大陸好似收唔齊channel, 外國多數都冇咩問題; 好似仲有印度版, 淨係for 印度用

明白!! thanks a lot!!

thanks 巴打

明白!! thanks a lot!!

唔同版本收既radio: https://oneplus.net/hk/3t/specs
GPS 我不嬲都幾好

我部3T NFC又差GPS又差
出吐露港會飄出海
NFC又點試都用唔到

我部機GPS 都係一般
明顯差過部sony
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞