OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
有冇人個back制會係咁自動禁?
whatsapp錄唔到音

你手指唔夠長?
有冇人個back制會係咁自動禁?
whatsapp錄唔到音

你手指唔夠長?

似係自己hi到
買one plus 比老豆用點睇

好過買小米

係咪真係咁好用 你地講到好正

真係好用 用左一個禮拜淨係有以下缺點:
1. 震機唔夠震 好多時都feel唔到佢有震
2. 通知嘅聲都幾細下又係有時響左都唔知
3. mon左右條邊係好幼 但上下我嫌佢太多
4. 部機身好"線"手 喺袋攞出攞入成日都好驚跌 但其實買個唔"線"嘅殼就ok
5. 唔知係telegram定部機問題 我set 左notification light做紫色 但收到message嗰陣佢閃白色燈

暫時係得咁多可以挑剔
其實乜問題都冇 好順暢

第4 可以買個薄膠套, 我一買就即時買個膠套用.
即唔滑手

有冇人用官方既外殼?
個人覺得殼係必需既,保護鏡頭
有冇巴打可以SHARE ONEPLUS 3 D相黎睇下
諗緊等唔等ONEPLUS 5 先買
因為我覺得ONEPLUS個鏡頭仲有D位做得唔係幾好, 雖然佢呢個價錢已經好正

天氣好影既相
冇執過
因為我覺得ONEPLUS個鏡頭仲有D位做得唔係幾好, 雖然佢呢個價錢已經好正

天氣好影既相
冇執過

*3T

IMX298規格上好舊了
係有個HQ mode denoise only
請問一下 oneplus 3好似無想像中咁慳電
好似用到十幾個鐘左右 ....
我用緊最新既rom,同android 7.0

Root -> Custom Kernel/ROM + AKT
新人留名
有冇工程師求rom推介

Quickest Update -> LineageOS
Best customization -> RR

天氣好影既相
冇執過

*3T

岩岩出3t就9衝去旅行用

唔知做乜9影果陣起晒波浪(你見每層打橫係好似波浪咁灣,仲有d仲誇張del晒)
reboot左就無事

唔識用手動
用左幾日,發覺手指太乾個FP會sense唔到
其實算唔算係機皇?

無試過喎
其實算唔算係機皇?

又未到係... 算係叫抵買,

佢電唔夠長氣.... 只算係一般用量
震機有巴打講過, 係差D... LG G3 個震機好勁 相比之下, 有分別...
手無咁大同手指無咁長既人...用落真係難少少打到字....LG G3 都係5.5吋....
但佢弧位做得好好.....我手好細...好多時單打字都無問題....oneplus 3 叫免強得....

Root -> Custom Kernel/ROM + AKT

想用NFC android play 個D 功能....一root 左就無了....

天氣好影既相
冇執過

*3T

好唔錯下,佢最好係原生cam有raw, 用snapseed 執相好撚快

相機鏡頭唔係最好算係average,用sony sensor有返咁上下quality
用左個幾月真係好岩我心水,我一張相都無影過所以唔介意相機質素,電量夠用有凸叉電又快,機套同全屏鋼化膜呢d配件淘寶質素價錢非常唔錯,打機睇片用落好暢順

唔好地方係WhatsApp唔會係桌面圖像顯示有幾多個訊息,有時回覆用7.0系統最上工作列拉落黎果度直接回完後,入返WhatsApp睇發現未送出(只試過兩次,呢幾日無發生過,但之前一直連wifi)
指紋解鎖如果隻手指濕左/太乾都好易讀唔到
用左個幾月真係好岩我心水,我一張相都無影過所以唔介意相機質素,電量夠用有凸叉電又快,機套同全屏鋼化膜呢d配件淘寶質素價錢非常唔錯,打機睇片用落好暢順

唔好地方係WhatsApp唔會係桌面圖像顯示有幾多個訊息,有時回覆用7.0系統最上工作列拉落黎果度直接回完後,入返WhatsApp睇發現未送出(只試過兩次,呢幾日無發生過,但之前一直連wifi)

電量就唔太滿意

無試過喎

人在日本,FP成日要禁幾次先得

電量就唔太滿意

你長期打機?
我就算係咁打機都最小有4個鐘sot

AKT係咩?
其實算唔算係機皇?

未算 但6gb ram真係爽

電量就唔太滿意

你長期打機?
我就算係咁打機都最小有4個鐘sot

android os+android system都食左好多電
岩岩收到部機
而家係oxygen 3.5.3

Ota Up 唔upgrade 好
會唔會無伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞