OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
如果有off screen gesture開Apps就真係perfect. 有冇巴打識點整?

support@oneplus.net

本身都ships immediately
何必搞咁多野

今日買 網顯示最早下星期先收到

我都係 如果好似上面巴打講咁快 希望有機會提早送到

記住訂之前講定
訂左冇得改時間
佢會答你:
Please be informed that we can no longer change the shipment as it is already on the process.

同埋如果寄去香港佢多數會用SF>DHL>UPS

未拎到貨就拎個tracking reference去Express度查下件貨去到邊

你地鐘意
我第一水夠話11月28號訂,12月6號先收到
結果第二日朝早已經收到

記住訂之前講定
訂左冇得改時間
佢會答你:
Please be informed that we can no longer change the shipment as it is already on the process.

未拎到貨就拎個tracking reference去Express度查下件貨去到邊

你地鐘意
結果第二日朝早已經收到

Status已經轉左shipped out
倒水只係facebook問題?咁依加係咪升7.0都無問題?

記住訂之前講定
訂左冇得改時間
佢會答你:

你地鐘意
結果第二日朝早已經收到

Status已經轉左shipped out

congratulations

恭喜晒

係 del fb 同個messager就ok

support@oneplus.net

本身都ships immediately
何必搞咁多野

今日買 網顯示最早下星期先收到

記住訂之前講定
訂左冇得改時間
佢會答你:

點同佢講 話我依家訂 可唔可以即日訂出?

其實係一有新 system 就有班人話食電左

今次真正倒水就係 facebook 官方app問題
剛剛check o左外國網d comment

1. 7.0 個畫面熄o左,但cpu 好少 處於應該既idle. 呢個係bettery drain既主因

2. 有人懷疑係同7.0 既file permission有關. 某d 常用既app (例如google play service , fb) 個d後台服務想做某d file access, 但permission denied. 所以會重新去fail retry , 導致cpu 又被wake up 去攪

3. 有人試過factory restore 再裝7.0 , 清app 重裝都解決唔到. 所以都係擦返6.0

所以未升千萬唔升好過升

我想講, 只要uninstall 左 facebook 同 facebook messager, 食電即刻解決左

裝留上巴打swipe算
一app兩味
又可以轉黑底

swipe load得好慢
我岩岩望而家訂 都係星期一到姐?
如果等得係咪就咁訂就得?有無啲咩要注意?
剛剛check o左外國網d comment

1. 7.0 個畫面熄o左,但cpu 好少 處於應該既idle. 呢個係bettery drain既主因

2. 有人懷疑係同7.0 既file permission有關. 某d 常用既app (例如google play service , fb) 個d後台服務想做某d file access, 但permission denied. 所以會重新去fail retry , 導致cpu 又被wake up 去攪

3. 有人試過factory restore 再裝7.0 , 清app 重裝都解決唔到. 所以都係擦返6.0

所以未升千萬唔升好過升

我想講, 只要uninstall 左 facebook 同 facebook messager, 食電即刻解決左

裝留上巴打swipe算
一app兩味
又可以轉黑底

swipe load得好慢

個m 版介面好柒
想問下,如果我買埋佢官網張玻璃貼,係咪會幫我預先貼埋?

唔會啦
fb 今日fix o左個問題,
op3 而家正常返.

所以話Android d 後台服務真係亂咁黎,
平時kill o左,唔用關o左會好d

原本有一張啦
解決左? 可以裝返fb
解決左? 可以裝返fb

不了
解決左? 可以裝返fb

裝番了
FB APPS 真係廢到核爆
無論IOS 同 AN 都係食電到仆街
FB APPS 真係廢到核爆
無論IOS 同 AN 都係食電到仆街

所以用metal算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞