OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
128同64差幾錢?

前者128GB,後者64GB
港版 3788vs3388 (HKD)
中國 2999vs2699 (RMB)

邊度有得買港版128GB?
官方貼真係好正,不過極麻煩

想問下其實dash charge會唔會影響粒電既壽命

點麻煩 麻煩得過我祼跑

點麻煩 麻煩得過我祼跑

快叉好似點都會架喇
如果有人試過跌完開mon變左雪花 記得啪番實機邊接口位

雪花咁誇張
128同64差幾錢?

前者128GB,後者64GB
港版 3788vs3388 (HKD)
中國 2999vs2699 (RMB)

邊度有得買港版128GB?

等官網再賣過

雪花咁誇張

我都唸住整D膠邊,官方木紋殼太線手

雪花咁誇張

我都唸住整D膠邊,官方木紋殼太線手

我以為爆左moon 搵左一輪Reddit先知係鬆左
呢幾日返大陸過年,sim1 係 3HK sim2 係 happy 3g 大陸 data sim
我發覺 set default 用 sim2 做 data 之後 disable sim1 唔用嘅話過一陣 sim2 就無再駁上網(sim2 無咗個 H icon,但有電話訊號同有 Roaming icon)
你哋用齊兩個 sim 槽會唔會咁?

我係港行 3T 64gb
有無人個藍牙成日自己開左
onplus 3t 4.0.1
有無人個藍牙成日自己開左
onplus 3t 4.0.1

冇.....利申用左第五日, 除左打電話個陣唔似三叔咁撥左右麻煩小小, 其他完美

op3真係正機,我都試過跌一次成個MON雪花,拎去枱邊(亨一亨),回覆正常
又試過跌爆面MON,60蚊淘寶搞掂(MON貼80,面MON都係60)
新機到依家冇用過殼,原裝殼百二蚊,我成個機背換都100蚊

真心未試過一部機用咁耐都冇野鬧
有冇巴打個MON色用左sRGB模式?
真心推薦,一轉你會覺得好黃好淡色,但信我,堅持幾日,你會返唔到轉頭
真心推薦,一轉你會覺得好黃好淡色,但信我,堅持幾日,你會返唔到轉頭

customize左 一㩒落去srgb勁黃喎 我鍾意正常雪白
睇睇下我都有興趣入返部op3t

有冇巴打試過壞機用RMA? 要拎/寄去邊到整? 驚伏
有冇巴打怕電池易壞唔用快充,Google話充夠幾百次就會玩完
有冇巴打怕電池易壞唔用快充,Google話充夠幾百次就會玩完

盡量唔用

customize左 一㩒落去srgb勁黃喎 我鍾意正常雪白

用緊sRGB
其實sRGB先貼近正常既白色
預設偏色(味精) 先嚴重

用緊sRGB
其實sRGB先貼近正確既白色

如果舊電玩完嘅話,有冇得拆出嚟換

如果舊電玩完嘅話,有冇得拆出嚟換

可以,而且唔算難
https://youtu.be/Hh_XgrcQ9oo

用緊sRGB

一拎番黎已經轉左

AMOLED好難頂 對比度太高

用緊sRGB

一拎番黎已經轉左

AMOLED好難頂 對比度太高

但srgb太淡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞