OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
4.0.3重有冇殘體字?
你地點樣root機?
我唔想unlock bootloader
你地點樣root機?

要root冇得唔unlock bl
想問一下...oneplus 3 係咪上左android 7.0 後會食電左?

冇用過6.0 唔知佢食唔食電
我一買返黎就升左7.0
但成日都有Android os同Android system食我幾%電

原來你問緊3 我用緊3t

我諗應該差唔多既
無錢買....3T.....

3t多400 mAh真係差好多,用一個鐘screen on只係食左15%左右電

同埋我開左auto screen brightness,而system分析除左OS最食電係LIHKG

其實係咪好多人都有俾Android os同android system食幾%電
但我之前g3都冇呢樣野

係各自食10多%電好撚on9
以前用過嘅機,最食電唔係game就screen
android os同system排到好後
而家係調返轉

話你地知點解會Android OS 同system食電
1.行雙卡
2.你用2/3/4g自動 但部機收唔到4g頻

佢會狂scan 4g network,電係會倒水
我試過兩個鐘sot收工
收得唔好,轉番2g3g only就會慳電好多

然後仲有話srgb黃既 唔該restart一次部機先
佢一轉srgb係會有bug,超黄mon.
較一較White balance/restart都可以變番正常

我又冇用雙卡 4G又成日都收爆
仲有咩其他原因?

你試下用3g先囉
你地點樣root機?

要root冇得唔unlock bl

想問下如果要刷twrp同root係咪可以唔洗unlock bootloader?
同埋刷twrp同root洗唔洗format data?

unlock bl會自動洗一次,就咁刷twrp同root唔洗

3 仔 403 好似好多問題
好怕
好似好多bug ,但又彈出黎叫我升

設定果度暫時唔見有
3 仔 403 好似好多問題

食電左都幾明顯
未見其他bug
想問一下...oneplus 3 係咪上左android 7.0 後會食電左?

冇用過6.0 唔知佢食唔食電
我一買返黎就升左7.0
但成日都有Android os同Android system食我幾%電

原來你問緊3 我用緊3t

我諗應該差唔多既
無錢買....3T.....

3t多400 mAh真係差好多,用一個鐘screen on只係食左15%左右電

同埋我開左auto screen brightness,而system分析除左OS最食電係LIHKG

其實係咪好多人都有俾Android os同android system食幾%電
但我之前g3都冇呢樣野

係各自食10多%電好撚on9
以前用過嘅機,最食電唔係game就screen
android os同system排到好後
而家係調返轉

話你地知點解會Android OS 同system食電
1.行雙卡
2.你用2/3/4g自動 但部機收唔到4g頻

佢會狂scan 4g network,電係會倒水
我試過兩個鐘sot收工
收得唔好,轉番2g3g only就會慳電好多

然後仲有話srgb黃既 唔該restart一次部機先
佢一轉srgb係會有bug,超黄mon.
較一較White balance/restart都可以變番正常

restart過都唔得
利申root左機問題已解決

restart完根本無分別繼續偏黃
唔root機係咪不如唔好買one+3 ?
唔root機係咪不如唔好買one+3 ?

唔係
兩者無關係

放心, 全部殘體字都仲係度

終於入手左3t
呢個位有冇得整理or開file

暫時用後感,d人話好跣手,但可能我用慣m7 我又覺得冇乜特別跣手感覺...
不過用電好似好快咁...

終於入手左3t

暫時用後感,d人話好跣手,但可能我用慣m7 我又覺得冇乜特別跣手感覺...

好似無
你地用咩root咖?
我見有個toolkit好似幾好用 未試

終於入手左3t

好似無

電量ok咖喎
你有冇up到上7.0?
有嘅up完有冇清cache?
btw, 頭頂粒燈好似得藍色,已set左充電時紅,充爆綠

係喎我都有咁嘅問題

dash charge就係藍色
究竟op3 幾時先update番data做LTE
同埋d apps語言有繁中
e+ 部機語言set香港中文/台灣中文 入到apps變撚左殘體 未上6.0 之前都無野
究竟op3 幾時先update番data做LTE
同埋d apps語言有繁中
e+ 部機語言set香港中文/台灣中文 入到apps變撚左殘體 未上6.0 之前都無野

我升左7.0又無殘體字,最唔鐘意佢兩邊闊得濟,單手好難control。。。
我想問下深水埗有冇得買3t既case?
有冇邊間 邊隻可以推介下

終於入手左3t

好似無

電量ok咖喎
你有冇up到上7.0?
有嘅up完有冇清cache?

熄左自動同步感覺無咁食電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞