[Netflix]13 reasons why 漢娜的遺言第二季劇情討論區

837 回覆
19 Like 7 Dislike
第1季sad好多, 呢季除左憤怒真係冇乜feel.
睇完 心情好難平復
其實我覺得呢季Alex條線handle得幾好
但Clay同Skye果度真係多舊魚
佢地拍拖果啲位睇撚到想嘔

仲有Jessica又係難頂
明明鍾意Justin,但又要同Alex拍拖跟住又要cheat 咁真係好咩
講到俾人老強之後有陰影咁,轉過頭又同Justin扑野
Alex已經好撚慘俾佢抖下得唔得

另外Tyler真係好撚慘
就算佢係一個creep 都唔洗咁樣對佢吖
其實真係唔明點解成日讚佢勇敢 佢係最意氣用事 最幫唔到手
睇返呢季beyond the reasons原來廁所果part外國成日都發生
但係男性更加難開口講件事出嚟

屌你老母monty
係勇呀不過無謀
其實呢季我覺得最warm果段係Clay同Justin果part
同埋佢地成班一齊去Jess屋企果段

Justin總算有個屋企
仲有Clay教佢打呔
外國嘅bullying真係好嚴重
尤其對男性的話 應該好多呢啲咁physical嘅侵犯

本身對Monty呢啲跟班角色冇乜感覺
睇完呢季真係覺得佢係個好撚on9嘅大仆街黎
屌佢老母 好想睇佢俾人爆菊
我覺得skip左clay同skye果段之後都ok
佢最戇鳩係擅自做呢啲野
連Bryce都冇叫佢搞 佢自己冇野搵野搞

某程度上我憎Monty仲多過Bryce
雖然佢都係仆街,但係Monty真係
又冇腦又痴撚線,性暴力

Bryce老豆淨係識幫個仔執屎
佢老母反而仲好啲,屌唔想教仔咪生啦
Bryce去睇醫生啦 心理變態(佢回想強姦果幕扯旗
連登好似好少人睇呢套野
睇完S2之後
仲有訪談
Beyond The Reason
仲等clay自己內疚左咁耐...
係山邊同Tony講 自己好後悔 如果個日hannah推開自己 佢無走到 或者hannah唔會死
我都早知唔睇 我寧願相信S1我睇到既全部都係真相
依家hannah俾佢寫到咁樣 真係好sad 好難接受
點解唔可以比返第一季嘅Hannah 我
今季真係拍得差左
劇情拖泥帶水 到喉唔到肺
上一季主線係hannah比人bully
今季又講返hannah又講jess又講tyler又講justin
太亂太多支線
個信息無上一季咁明確
唉我都覺
S1既hannah真係好好
依家好似係醜化緊hannah 而唔係講緊事實既真相出黎

同埋完全唔明點解無啦啦hannah媽同andy搞到咁
聽日先得閒睇 先入來留名
俾我沉醉係hannah同helmet個段puppy love到得唔得
第1集開頭就咁爆
helmet同mk妹1PAIR
其實jackie 即係陪hannah 媽媽果個女人
有啲咩作用? 我見佢突然走左 又寫低左封信
但之後冇講? 定我miss 左
估唔到呢套野係連登都咁多人講

呢D戲一般見到個題材完全唔吸引
但睇到入心入肺
睇完個人好壓抑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞