[Netflix]13 reasons why 漢娜的遺言第二季劇情討論區

837 回覆
19 Like 7 Dislike
Mr. Porter阻止Justin果陣唔小心揮到Coach
呢Part真係好好笑

最好笑係兩個老師打果陣
我見到Justin咬Bryce
我真心想問下
會唔會有男仔因為好少同女性接觸
所以第一次kiss太緊張就會好似tyler咁?

定係咁樣其實真係唔正常?
Courtney拉完火警鐘叫Ryan一齊走真係勁型

我諗應該萬中無一

但明明tyler自己對阿妹都有意思,偏偏自己處理得咁白痴,重要用咁既說話趕走人
呢件事上只能夠講抵死
Ryan真係好八婆
但佢個仆街繼父係車個幕 應該係留伏線
justin可能會俾繼父搞

唉寧願條仆街直接blackmail clay屋企人
直接還返justin偷既錢 唔好傷害佢

Justin唔好有事呀 我今季先開始你㗎
會唔會呀

但佢個仆街繼父係車個幕 應該係留伏線
justin可能會俾繼父搞

唉寧願條仆街直接blackmail clay屋企人
直接還返justin偷既錢 唔好傷害佢

Justin唔好有事呀 我今季先開始中意你㗎
好似有d男仔一開始拖手都會扯旗
我覺得tyler反應純粹係太少經驗
其實係有啲曖昧既我覺得
除左扯旗果幕仲有同佢係房練跳舞都好gay

但係Zach點睇都唔似係gay
有無人寧願結局完係tyler射殺學生 byrce monty
我真係寧願咁樣完
一黎可以bring up校園槍擊案問題
二黎強化bully問題真係可以好嚴重
三黎 真係唔想佢拍第三季 會爛

見clay拎槍呆企個下真係屌出聲
alex同zach講打左3次飛機 我覺得係諗住zach黎打
同意,始終佢鋪左咁耐
我估劇組可能擔心現實會有細路有樣學樣,想帶出正面同hopeful既諗法先編最尾呢幕
劇組有可能係想拍校園槍擊既(以第一季結尾嚟估)
但係第一季出街之後好多家長投訴Hannah自殺果幕,同埋成個舖排令有啲有同樣遭遇既青少年會有樣學樣

(外國好似有新聞話有青少年真係學Hannah咁自殺,可能驚拍埋校園槍擊會變相令啲青少年覺得咁樣「報復」就係最好既解決方法)
我覺得冇可能真係喺一齊
但應該會繼續好多擦邊球
終於追哂,好sad
最尾個集喊左幾次
但見到佢仲想鋪s3真係
睇晒 s2好拖劇情
jessica又唔知想點
我覺得佢唔應該再用13reasons why呢個名
佢用另一個名出spin off好過咁樣
我覺得season3 唔會有 最多好似sense8咁整個電影版完咗佢就算
katherine langford又話唔會拍s3
s2好似口碑麻麻
s3應該真係無咩可能
原來tony真人係鐘意女人
但戲入面又要做gay
終於睇到ep13
仆佢個街 咁樣通佢櫃睇到都覺得痛
https://youtu.be/ulNswX3If6U
完全描述clay既心情
今次hannah終於可以走得安樂
我記得早個排就係太多槍擊案, 呢個topic太敏感, 如果出會好應棍, 所以劇組避重就輕改左抄metoo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞