[Netflix]13 reasons why 漢娜的遺言第二季劇情討論區

837 回覆
19 Like 7 Dislike
未睇都覺得第二季好大機會爛,好地地第一季完鳩左佢咪幾好。
Me too
season 1仲以為hannah同zach已經完全冇可能
其實都有留小小伏線,至少Zach同Clay講過件事唔係完全係錄音到講哂出嚟
但係我諗緊條timeline係點樣
情人節Marcus件事係發生同Zach既暑假之後?
你都睇得好快喎
應該係之前
zach喺戲院有同hannah講compliment嘅事
屌我覺得Bryce隔離條友仲黑人憎過佢
(完全唔記得條友咩名
Hannah 同中大email 都好肥 好樣衰
其實第一季已經都幾牽強
今季暫時睇左兩集
好似仲衰過上季
第一季都覺得成套野好反智
睇到佢地打交真係痴撚線
lm
最後一集真係睇到好痛苦。。。
見到Tyler個度 成身起曬雞皮
好難想像個刻有幾痛苦

就算知做戲唔係真嘅
但諗起呢啲真係會係現實中發生就好難過
你地咁快睇哂
我覺得今季啲主線好散
明明可以每集focus係要上庭個個人
但係都要扯去clay and skye條線
痴撚線果條友
唔好再逼癲Tyler啦好冇
留名待看
13rw係我心中撼動心靈既神劇
痴撚線Tyler果幕仲震撼過Hannah自殺果幕
冇人記得Tyler?
Alex失憶果陣佢地都幾好呀
忍痛繼續睇落去先 尋晚睇到第一集少少就嬲到熄左
記得
但係覺得佢既行為都 .... 偷影hannah

有無人諗過 如果佢無偷影hannah 咁hannah就唔會同courtney一齊通頂查邊個偷影
咁courtney就唔會錫hannah 之後所有事或者唔會發生?
hannah或者唔洗死?

無 我9up下 見到上面有巴打話其實hannah都有責任 唔應該放大每件事黎睇
只不過當每個人既情緒都去到頂點既時候 好難唔放大
大家都有做錯

但係Tyler未至於要俾人插菊花飲廁所水掛
痴撚線㗎monte!
明明Tyler入完camp已經諗野正常返啲,係都要逼癲佢
Jessica中意Justin就唔撚好Hurt Alex啦屌你

我未睇
仲睇緊第一集 其實可唔可以唔好寫clay同個條女一齊 我真係唔係幾接受得到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞