[Netflix]13 reasons why 漢娜的遺言第二季劇情討論區

837 回覆
19 Like 7 Dislike
尾段比metoo騎劫左我都覺得好反感
Selena ig俾人洗板式咁屌 話佢glorified 自殺
同埋bathing scene太disturbing
Selena ig俾人洗板式咁屌 話佢glorified 自殺
同埋bathroom scene太disturbing
舞會攬埋一齊完左佢咪幾好
上季都或者叫美化自殺
但係其實今季我唔覺有美化到Hannah自殺
都講到Hannah有好多不為人知既一面
同埋最後果集Hannah媽都有講過 No matter how many reasons why, there’s always more why not

Bathroom個幕真係幾衝擊既⋯⋯
唔係人人都接受到
講真我睇完都呆左一陣
我睇完覺得自己都好似俾人通完櫃咁
同埋bathroom scene太disturbing
上季都或者叫美化自殺
但係其實今季我唔覺有美化到Hannah自殺
都講到Hannah有好多不為人知既一面
同埋最後果集Hannah媽都有講過 No matter how many reasons why, there’s always more reasons why not

Bathroom個幕真係幾衝擊既⋯⋯
唔係人人都接受到
講真我睇完都呆左一陣
可能我之前比巴打劇透,有心理準備,所以冇我想像中震撼 我個陣仲以為佢毀壞公物坐監比人通櫃
當年睇S1最尾Hannah自殺我真係 <-咁既樣
https://www.youtube.com/watch?v=bczssXtKAQU
唔該Alex下季飛撚左Jessica同Zach一齊
留名睇到第3集 覺得jessica幾靚 zach
如果佢真係走去開第3季的話
無hannah都正常嘅,hannah件事已經完結左
應該會主力講校園槍擊
但係咁樣仲關13 reasons why乜事
其實即係邊個又恐嚇,又放老鼠,又破壞藥店,又爆入 Clay 屋企偷左 Justin 支槍?

我一直估係 coach
雖然套嘢真係好撚老土
但係睇到clay話i can love you and still let you go
有洋蔥嘅屌
唔係Monty咩
唔知我係咪 miss 左,睇到尾子攰。見偷相果個又唔係佢,以為其他都唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞