[Netflix]13 reasons why 漢娜的遺言第二季劇情討論區

837 回覆
19 Like 7 Dislike
仲諗住臨尾肥仔同佢痴線老友會比人射死
最後兩條友咩事都無又唔洗坐監 極度失望
不過現實就係有咁多呢d好運既仆街
睇到第5集
唔明點解hannah媽同Andy搞到咁之餘
更加唔明Andy點解會有第2個女人仲要有埋個女 ???????
重諗住可以睇 Tyler 射死班仆街
個 ending 一睇就知會有 season 3
可能係我過分解讀

Clay唔明點解Hannah會推開佢
可能其中一個原因係因為Zach冇公開佢地既關係?
雖然Zach話唔公開係諗住保護Hannah
其實係咪驚佢班朋友笑佢同個「隨便」既女仔一齊
(如果我係Hannah我會咁諗,仲之後話補償比佢,講到係SP咁
點解 S2要寫到hannah咁
仲要寫hannah同zach sex左好多次
clay無得屌
咁樣拍落去可能話Hannah原來未死
最多真係三季就好,唔好拍到越嚟越爛好冇
好奇?
而且Hannah覺得Zach信得過(同埋果段時間係咪就係佢發現老豆出軌果part?)
其實佢同Zach果part都幾sweet 係房睇書果段

但係我睇完S1既時候 覺得hannah講既野 就係truth
無諗過太多 姐係唔會覺得佢係講緊大話

依家S2拍到咁 唔知講咩好
岩岩睇曬 覺得S1好過S2好多
zach應該真心鍾意hannah
但係佢都話自己係coward 唔敢面對同hannah真係一齊之後其他人嘅睇法
又唔係既,佢講既係事實但係唔代表佢錄哂所有野入去姐
佢錄既係佢果刻諗到、感覺到既野,咩野令佢受最大傷害

同埋有樣野都表達得幾好係Hannah唔係完美,成件事佢都有錯
唔會有一個從來未犯過錯既人
只係點樣去接受、改變自己(好似Hannah係舊中學想埋堆都bully個女仔,佢都好後悔一樣)
佢係真心,不過其實同Clay差唔多
一個得到手驚比人指指點點,一個中意人地咁耐又唔出聲、成日要Jeff主動幫佢溝女
hannah .............
唉 睇埋第6集 完全唔知講咩好
一直係clay心目中好好女仔既hannah形象已經徹底被破壞
岩岩睇曬 so fucking sad
廁所果幕我真係嚇左嚇
睇完了
所以有Season three?
自以為第一季既真相
但Hannah真的要走了
Let her go
Justin
吹到 Hannah 未死咁大鑊
我估下季會講 Tyler 或者講返啲師兄師姐
有冇人覺得佢地有少少攞咗 #metoo 條水嚟順勢寫
最尾連啲老母都出嚟講
Hannah真姣婆格
佢算係date過三個男仔姐?其實應該叫中意過
Justin、Zach、Clay
睇完S2真係覺得佢應該趁仲未爛得哂就收算
不過睇個樣佢都會出S3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞