[Netflix]13 reasons why 漢娜的遺言第二季劇情討論區

837 回覆
19 Like 7 Dislike

睇班演員既ig已經開拍緊
第二季最尾睇到好不安
agger 真心嚇咗嚇 估唔到會咁
都預左佢係下個hannah 但會有咁嘅事發生 真係估佢唔到
啱啱先睇完成季
S2整睇感覺睇完一啲舒壓左既感覺都冇 淨係覺得好dark 心好不憤 公平咩
但感覺比s1好睇 所有角色更完整 好中意zach同hannah嗰段 佢地兩個好可愛
最後嗰集喊到仆街 clay喺喪禮上講既野 但最後Tyler嗰段完全係衝激我成個人 我完全接受唔到
睇完好撚抑壓 一合埋眼就諗起tyler真係好撚慘 其實佢都係一個可憐人 所以我依加失緊眠嚟留言
睇埋beyond the reasons
I had all and then most of you, some and now none of you
Take me back to the night we met
tyler係廁所俾人插嗰幕 望到都痛
屎忽呀
Zach 好靚仔。又大隻 我係hanna 都簡佢啦
唔係講笑 我琴晚睇完s2就即刻發春夢同zach拍拖 屌你好撚正啊 如果現實都有就好
THIS
is
GREAT
靚仔又純情 係衰在懦弱
最後啲相係zach 爆出嚟幾爆 不嬲都覺得佢係正義
Hannanh 咦季變到好煩膠 編劇都岩既 英雄化Jessica 仲在生既人好過抬高hanna 自殺既人
第一季仲睇緊 睇到ep7
睇到好吃力
頂唔順clay佢又好奇hannah點解死
又好想知自己衰咩
明明佢行動力一d都唔低
但又唔聽tapes , 係咁四圍問人佢衰咩
又成日ff自己教訓班對hannah唔好既人
之後唔夠膽做
當你以為因佢性格懦弱又突然發癲想報復
睇到我一頭霧水
成套野最好J一定係Alex
三日睇曬兩個seasons。
唔係有人介紹都唔睇,題材極不吸引。
劇情超級拖,尤其係s2,同一個畫面係咁回憶,睇到要fast forward,2個seasons可以合成一個season 拍。本身s1劇情都好合理,clay好愛Hannah,所以想同佢討回公道,但s2推翻左,clay既行為好唔合理。睇完s2,直頭覺得Hannah 用死同tapes講岀部分故事黎bully班同學,尤其係Clay,俾佢玩撚死。
Hannah and Jessica are sluts!
根本最慘係alex and Tyler
Hannah講到好jealous Jessica 咁受歡迎,其實佢先最受歡迎,仲花心過Jessica 。
Justin溝到佢,Marcus一個電話就發姣,zach自己開口瘋狂搞野,clay暗戀佢,Tyler stalk佢,courtney中意佢,連walker都想屌佢。
數數下半班人係曬度。
最後一集 Clay 喺山上同幻想嘅 Hannah 傾計嗰段

[Clay] The thing I'm most afraid of is forgetting you.
[Hannah] Then don't.
[Clay] The thing I'm second most afraid of is I'll never be able to let you go.

之後 Clay 喺接住 Hannah 嘅紀念活動入面致辭,睇到好撚 sad
如果 Clay 同到 Hannah 一齊就好

Alex 幾靚仔,佢喺 Season 2 個髮型同喺 Love, Simon 入面嘅髮型都好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞