[Netflix]13 reasons why 漢娜的遺言第二季劇情討論區

837 回覆
19 Like 7 Dislike
好想呵護Alex
重溫緊S1 突然覺得Alex好慘
s1個陣以為佢係gay 點知佢中意Jessica
呢套劇每個男角都有好濃既gay味,尤其是今季Alex同Zack同Tyler
唔似gay 不過佢背景都有點慘
佢老豆係警長 所以Alex都幾大壓力下 因為要維持良好既形象
第一次見到佢見佢又瘦又成個小受咁仲要染白毛就以為佢係,但估錯了
我初頭以為佢係狗公 痴埋hannah同jess係為左食佢地
咁佢真係食左jess
見到呢類又白又瘦弱既人就好有保護慾
其實佢同Tyler都好慘
其實完全唔知Tyler做錯左D咩要搞到俾人插屎忽
佢只不過係court到講左truth同埋燒左個球場D草
不過可能佢放左D相上FB俾人知道左 唉 無啦啦做乜要同自己過唔去
。。。
我啱啱睇到第二季第3集
不過真係俾D預告片同埋S1個結局fake哂
原本以為S2係講Tyler拎槍去殺哂令hannah自殺個12條友 點知唔係
sorry 我以為你睇哂
btw係第幾集左右?
唔緊要 你睇到個幕既時候 會比起我用文字去描述既更加震撼
插屎忽就最尾
放相上FB唔記得左 因為S2每集都好長。。睇完都唔記得自己睇過咩
我都覺得好長
我每集都要睇一半做下其他野再睇
係佢地每個人講既野都好多 好長 成個感覺好悶
我依家重溫返S1 同S2個種感覺係完全唔同

S1有種令你好想繼續不斷睇落去
但係S2就悶到要不斷停下睇下 因為好悶
因為每個人都有自己故事 結果每集都想表達太多野
最慘既係佢地每個人內心想講既野/想同hannah講既野 都無係testify既時候講出黎

依家諗返轉頭 如果佢地每個人都有將自己心底個句係testify既時候講出黎
或者Bryce應該會坐監 應該會告得入
你係咪劇透埋告唔入比我知?
sorry 因為早排同樓主傾得太投入
啱啱睇到Tyler係圖書識到班friend
平伏唔到。
點解唔比Tylor 殺左條仆街
已經唔記得左邊集
其實每個角色既setting 我覺得佢地本性都唔壞
只係身邊個環境令佢地變到依家咁既樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞