[Netflix]13 reasons why 漢娜的遺言第二季劇情討論區

837 回覆
19 Like 7 Dislike
有冇o覺得justin 有d似李安納度 後生個陣
我睇緊e07,但意為clay精神分裂
睇s2嗰陣真係以為佢地會一齊好多曖昧位
同埋佢兩個其實好適合對方
Zach喺alex死唔去之後陪佢pt, 又救咗佢條命幾次
Alex 喺zach放棄人生終日沉迷酒精嘅時候點醒佢
佢地拯救咗對方,亦令對方變得更好
最後一齊唔到有啲可惜
不過我都鍾意Charlie x Alex, 好sweet
同jessica有冇?我都唔記得
但係charlie 同alex條線好似冇鋪排過WO
係S4話黎就黎
我見網上有人話其實s3都有啲charlie鍾意alex嘅蛛絲馬跡
Charlie第一次知道有alex呢個人就係monty同佢講嘅,嗰陣monty仲要話alex一定係gay所以charlie應該好早開始就認為alex係gay
後來佢知道咗monty真面目之後就二話不說答應主角群幫手frame monty做殺bryce嘅兇手去保護Alex, 但明明嗰時佢同alex都唔熟,所以啲人估可能嗰時佢已經暗戀Alex
最後一集最尾嗰幕佢都有偷望Alex

不過我都絕對同意佢兩個條線唔夠鋪排
如果s4好似之前3季咁有13集嘅話或者就可以有多啲時間俾呢條線develop
thanks
其實個人覺得winston x Alex 襯啲
可惜 winston 唔係嗰堆人
同埋睇完之後覺得Justin 真係今季最慘嘅人
明明已經經歷咗咁多嘢 又做返乖仔
最後一個HIV就攞佢條命
Winston x Alex好有chemistry, 但timing唔啱
如果winston喺遇上monty之前就愛上alex嘅話咁就好

Justin真係慘
有HIV如果及早發現食藥控制病毒數量嘅話壽命可以同一般人無異
但佢太遲發現,十幾歲就死咗
Winston愛alex嘅程度明顯比monty深 慘

真係好慘 不過佢好彩病發之前都去咗畢業舞會 同jess留下最後嘅回憶 嗰幕好感動 之後由天堂跌落地獄
Winston喺monet’s出面同alex嗰段對話攬完alex之後轉身走嗰下

畢業舞會嗰集成集都好歡樂,難得見到班主角終於似返普通高中生
點知最後先一把大刀捅埋嚟
不過最後都算係happy ending 畢業典禮順順利利
睇完4季真係好似陪佢哋一齊成長咁

原來Alex 現實中都係gay so surprise
Justin同ryan演員都係gay
Alex同justin之前拍過個short film仲kiss過
有呀S3
但好似Alex扯唔起定點
呀唔係, 只係做完之後Jess話分手
第三季第三集
應該冇
係一齊拍過short film啫
係劇見到justin額頭同頸啲斑都覺得奇怪
點知真係中左
好鍾意justin呢個角色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞