雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
點樣啲so先可以生到鬼佬咁

用minoxidil 搽落鬍鬚

係youtube search "minoxidil beard"
https://www.youtube.com/results?search_query=minoxidil+beard
點樣啲so先可以生到鬼佬咁

用minoxidil 搽落鬍鬚

係youtube search "minoxidil beard"
https://www.youtube.com/results?search_query=minoxidil+beard

facebook 有個group
https://www.facebook.com/groups/TheMinoxBeardSpot/

The Beard Spot
http://thebeardspot.com/faq/
11. For how long should my Minoxidil treatment be?
We use the minoxidil treatment until the new hairs that we have gained have matured into terminal hairs. If you cease the minoxidil treatment before the hairs have turned terminal, then those hairs will fall out and not grow back. Terminal hairs, on the other hand, are permanent, even without the continued use of minoxidil. You should plan on using Minoxidil for anywhere from 6 months to a year minimum (NOT ONLY 3 months like is touted by some dilettantes on youtube spreading misinformation). Some people find that they need more time than one year for the hairs to turn terminal. Every person is different, and there is no way for us to guess how long your body will need for all your new beard hairs to turn terminal. People using for less than 6 months often report losing their gains.
我都有食保康絲keep住,不過依家老婆有左,又唔咁日日食,又驚老婆掂到d藥,心理上都幾驚
我都有食保康絲keep住,不過依家老婆有左,又唔咁日日食,又驚老婆掂到d藥,心理上都幾驚

自己做足隔離
其實夜訓關唔關事?
問過3個醫生都同我講有關
斑禿點醫好?
其實夜訓關唔關事?
問過3個醫生都同我講有關

冇呀
夜訓係唔會令你毛囊變細, 唔會令頭髮甩完生唔返
最多係甩多左 。

自己做足隔離

我淨係叫老婆唔好掂啲藥,自己食完一定洗手
都係咁,個醫生話d藥出面有coating 基本上安全,唔好整爛左就得
尋晚又唔記得食

自己做足隔離

我淨係叫老婆唔好掂啲藥,自己食完一定洗手
都係咁,個醫生話d藥出面有coating 基本上安全,唔好整爛左就得

保康絲基本上好安全
保列治就煩啲
斑禿點醫好?

你好大壓力?
倍健有冇用?

建唔建議用?
我洗頭甩10幾條
梳頭又甩10幾條
係咪姐係已經開始脫髮

訓醒枕頭冇頭髮
係洗同梳個時就甩出黎
但平時我唔會甩頭髮
呢一兩個月就開始甩

我都係咁
同埋我有時一大力掃個頭幾下就會甩幾條出黎
依家有少少驚

利申 : 巴打

我都係巴打

打算過幾日睇醫生

巴打有冇話睇邊個醫生 我都想跟
倍健有冇用?

建唔建議用?

我個人覺得食藥最有效, 我自己就3 個月見效
副作用真係唔覺,一樣可以生到仔,不過仲未出世
有冇得教埋點樣生多啲鬍鬚
有冇得教埋點樣生多啲鬍鬚

上邊有晒啦
倍健有冇用?

建唔建議用?

我個人覺得食藥最有效, 我自己就3 個月見效
副作用真係唔覺,一樣可以生到仔,不過仲未出世

食藥作用大過搽藥
但搽藥都一定有用
我洗頭甩10幾條
梳頭又甩10幾條
係咪姐係已經開始脫髮

訓醒枕頭冇頭髮
係洗同梳個時就甩出黎
但平時我唔會甩頭髮
呢一兩個月就開始甩

我都係咁
依家有少少驚

我都係巴打

打算過幾日睇醫生

冇啦
我洗頭甩10幾條
梳頭又甩10幾條
係咪姐係已經開始脫髮

訓醒枕頭冇頭髮
係洗同梳個時就甩出黎
但平時我唔會甩頭髮
呢一兩個月就開始甩

我都係咁
依家有少少驚

我都係巴打

打算過幾日睇醫生

冇啦

過來人, 以前洗頭十幾條 , 訓醒枕頭十幾條, 梳又十條八條
用左生髮水就洗頭十幾條, 訓醒 十條, 梳就五條六條
食左藥洗頭就十條八條, 訓醒就幾條, 梳就一兩條
日日洗頭都見十條頭髮,梳頭又幾條
搞到而家唔敢gel頭
同換左啲防脫洗頭水試下(個隻mario洗頭水)
暫時無咩感覺用耐啲先知見唔見真章
食開呢隻,每次食四份一粒,效果係咪一樣?

Yes
呢隻又平又抵
380大元 食到400日
但自己買過割藥器

我就係買開呢隻,但我樓下藥房賣90蚊1排(應該係8粒),絕對唔係巴打你講既380蚊400日
係咪我間藥房食水超深,我要去第間問?相差好遠呀價錢。。

你自己睇圖都知10*10 啦
即係 100粒
1開4咪食到400日

食水深唔深自己計啦咁呢隻藥又唔係貴拆開賣無謂啦
搞到而家唔敢gel頭

洗頭必定會甩 正常人都會
無需過份擔心
搞到而家唔敢gel頭

洗頭必定會甩 正常人都會
無需過份擔心

有冇巴打試過mario洗頭水?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞