雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
想問下你地食開邊隻藥
跟樓上個pdf 話Finasteride唔錯
我跟手search 埋

係咪呢個?
去amazon 買好唔好?
定買保記好啲?

自膠 原來係同一樣野
係咪一定要寫醫生紙先買到?

藥房問啦 逐間逐間
唔一定架
我男仔黎
近年開始有m額,而最近頭頂位置越來越稀疏 撥一撥就清楚見到頭皮 同埋老豆又係地中海黎 唔到我唔理。
想問下 打算 食finpecia 加 搽 rogaine 5% foam 有助停止脫髮 加生長嗎?
定剩係食住先,唔脫再搽?
求指教

醫學界建議搽左先
想有效就一齊黎啦
想問下你地食開邊隻藥
我跟手search 埋

係咪呢個?
定買保記好啲?

追下post 啦師兄

finasteride 一直就係我地講既保康絲
amazon 冇得買

我後來發現左係同一樣野
有冇人試過係森髪到訂
我諗住試試
想問下你地食開邊隻藥
我跟手search 埋

係咪呢個?
定買保記好啲?

追下post 啦師兄

finasteride 一直就係我地講既保康絲
amazon 冇得買

我後來發現左係同一樣野
有冇人試過係森髪到訂
我諗住試試

上個post 好多師兄買呀

我係2,3年前剪完頭髮
發覺大約條頸後面個位置, 有一個大概手指頭嘅size冇左頭髮
期間都有搽啲野,例如日本柳屋
但係都冇跡象會生返出嚟, 但附近地方亦都冇擴大落去,求幫助

就咁睇似額頭
但你又話後頸 ? 可否影清楚

頂果忽
應該係由細到大都冇生過

睇個樣唔係雄禿
一係鬼剃頭,暫短暫性, 但鬼剃頭應該唔止一個患處
一係毛囊已死,屬永久性,只能植髮補救

植髮咁樣要幾錢

sor 我未試過唔太清楚價錢
等植左髮既巴打俾d意見
Hi 十年巴!
我買左倍健啦
但佢說明書唔係好明
佢話一次用1豪升 即係噴6下
我係噴係甩頭髮果位每次噴6下?
定係成個頭計起黎 唔可以過6下?
Btw 因為我只係噴頭額 所以基本上都用唔到6下咁多,同埋我噴左係頭到後 我用手指將啲藥搽落頭皮到咁就得?
十年bro
爬完文決定買藥食同搽
Kirkland平倍健咁多效果係未好差?
保記上ebay/amazon買又得唔得?
我後來發現左係同一樣野
有冇人試過係森髪到訂
我諗住試試[/quote]
上個post 好多師兄買呀[/quote]

些些
十年bro
爬完文決定買藥食同搽

成份一樣 價錢10倍有多 你自己揀

點解外國200萬買到複式 , 但香港200sq ft 都買唔到?

價錢有異係有原因。1)因為kirkland係副廠 。 非正廠研發藥物, 價錢所以有異。
2) kirkland 一向以優質平價品見稱。你可以查下, 佢地連洗衣粉堅果(價真棧都有) 狗餅洗潔精都有。美國每個家庭都有佢既product

再者, 係香港賣得好好好貴

你自睇返美國rogaine都同香港倍建幾倍價錢啦

amazon ebay 冇保記

Hi 十年巴!
我買左倍健啦
但佢說明書唔係好明
Btw 因為我只係噴頭額 所以基本上都用唔到6下咁多,同埋我噴左係頭到後 我用手指將啲藥搽落頭皮到咁就得?

每邊額噴1~2 下 之後平均咁搽額角
小小落頭皮

1ml 個個唔洗跟得咁足,本身佢直頭話對額無效tim
Hi 十年巴!
我買左倍健啦
但佢說明書唔係好明

小小落頭皮

我中間凸出黎個位都噴埋
總知前髮線成線噴晒
Hi 十年巴!
我買左倍健啦
但佢說明書唔係好明

小小落頭皮

我中間凸出黎個位都噴埋
總知前髮線成線噴晒

都ok

我係2,3年前剪完頭髮
發覺大約條頸後面個位置, 有一個大概手指頭嘅size冇左頭髮
期間都有搽啲野,例如日本柳屋
但係都冇跡象會生返出嚟, 但附近地方亦都冇擴大落去,求幫助

就咁睇似額頭
但你又話後頸 ? 可否影清楚

頂果忽
應該係由細到大都冇生過

睇個樣唔係雄禿
一係鬼剃頭,暫短暫性, 但鬼剃頭應該唔止一個患處
一係毛囊已死,屬永久性,只能植髮補救

植髮咁樣要幾錢

sor 我未試過唔太清楚價錢
等植左髮既巴打俾d意見

每間唔同
揀定後預約見醫生再睇價錢
睇完醫生
佢開左倍健
話用住先
想問用哂邊間萬寧屈臣屎有得買?
同埋生毛仔會唔會慢慢生返長?
睇完醫生
佢開左倍健
話用住先

有藥劑駐場既萬寧同屈臣都有
藥效因人而異 。 睇人啦
通常半年至一年內有效果
如果剩係m額買一個月裝應該用到兩個月
比d上網買既參考 唔好一次買太多過期
其實狂脫期會持續幾耐?
睇完醫生
佢開左倍健
話用住先

通常半年至一年內有效果

咁巴打知唔知邊間有藥劑駐場
費時周圍搵
今年廿五歲 阿媽嗰面所有男人都甩頭痛。
三年前試過用單獨用minoxidil但效果唔好
自己又懶同埋唔想長期食藥,索性剷哂佢

要救就真係要及早雙管齊下
唔好信咩中醫中草藥活髮中心
臨床研究只有minoxidil同propecia係有效
準備買 想問邊間代運會送呢D野?
睇完醫生
佢開左倍健
話用住先

通常半年至一年內有效果

咁巴打知唔知邊間有藥劑駐場
費時周圍搵

好多都有啦

Yes
準備買 想問邊間代運會送呢D野?

直運唔洗煩
十年bro
爬完文決定買藥食同搽

成份一樣 價錢10倍有多 你自己揀

點解外國200萬買到複式 , 但香港200sq ft 都買唔到?

價錢有異係有原因。1)因為kirkland係副廠 。 非正廠研發藥物, 價錢所以有異。
2) kirkland 一向以優質平價品見稱。你可以查下, 佢地連洗衣粉堅果(價真棧都有) 狗餅洗潔精都有。美國每個家庭都有佢既product

再者, 係香港賣得好好好貴

你自睇返美國rogaine都同香港倍建幾倍價錢啦

amazon ebay 冇保記

Kirkland已入手啦
咁保記有無副廠出嫁?

25歲都咁睇得開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞