雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
Regaine同 Rogaine有咩分別?
因為官網就用 Regaine
我係第2d賣就見佢地叫 Regaine

另外我係官網個銷售地點個list
我去佢指定既萬寧同屈臣氏睇都係得洗頭水冇5%個隻係佢地冇擺出黎定係唔係間間有賣?
另外聽人講去藥房買要醫生紙係唔係真
係真既話有冇方法冇醫生紙都買到?

其實講到尾我都係想要買到5%既地址
或者上網買有冇邊間係正貨信得過?

要去有藥劑師既萬寧 屈臣氏,放左响入面櫃,但好貴,我買過一次$580得1支仲要係水劑,用完會好痕同好耐先乾。
之後上左ebay買,直寄到屋企,約$600連運費,4支泡劑,唔痕又快乾。
但要睇清楚賣家寫既過期日子,半年,一年,兩年都唔同價錢。
剛買第二轉等緊送黎。

如果買返水劑
大概會50左右港幣一支

我去佢指定既萬寧同屈臣氏睇都係得洗頭水冇5%個隻係佢地冇擺出黎定係唔係間間有賣?

要去有藥劑師既萬寧 屈臣氏,放左响入面櫃,但好貴,我買過一次$580得1支仲要係水劑,用完會好痕同好耐先乾。
之後上左ebay買,直寄到屋企,約$600連運費,4支泡劑,唔痕又快乾。
剛買第二轉等緊送黎。

580 1支
我上網見到有rogaine 580 3支
rogaine一係唔係一樣?
價錢算唔算正常?

rogaine = regaine
另外想問regaine聽人講用左初會狂脫,之後先再生d好頭髮
咁我想問狂脫個期會有幾嚴重?
會唔會見肉?

你一開始唔見肉都唔用生髮水啦

剛買第二轉等緊送黎。

有冇講邊個賣家比較好有保證?

睇review

想問呢隻藥得唔得 都有finasteride成份

$250一盒 佢話每日食一粒 食足一個月 唔食會甩返 巴打們點睇

副廠
但樓豬話有地方賣180一盒

單係元朗
我見過280 250 195 180

想問呢隻藥得唔得 都有finasteride成份

$250一盒 佢話每日食一粒 食足一個月 唔食會甩返 巴打們點睇

副廠
但樓豬話有地方賣180一盒

價錢唔係問題 最緊要有效

咁即係照啪啦

隻藥當然有效
其實用藥定rogine先

隨你
但一般會建議先搽rogaine
我淨係額角比較m
可唔可以淨係兩邊額角噴一下就算
其他位置我都冇脫髮問題可唔可以唔噴?

yes you can
但請你多加注意
想問邊隻藥平d

damocare
finpecia
另外想問regaine聽人講用左初會狂脫,之後先再生d好頭髮
會唔會見肉?

有冇用家講下初期佢甩成點先?

會甩比較多
但洗頭儘可能輕力輕柔
好快過去

貴到呢

點解唔上網買
報告下先

用rogaine foam啱啱好兩星期
無痕無痛,foam遇體溫好快溶做水,
我就每次用多過建議嘅半capsule份量 ,因為個前額範圍大,亦都有擦頭頂薄咗嘅範圍

暫時無頭髮增新,亦無止住髮線

另外,我本身頭髮留得長,有啲難擦落頭皮,好多時會整咗落頭髮

會keep住用四個月,再買多4個月
如果8個月個額頭都無頭髮增新,或整體粗壯返,就食返我上月買嗰盒damocare
我淨係額角比較m
可唔可以淨係兩邊額角噴一下就算
其他位置我都冇脫髮問題可唔可以唔噴?

yes you can
但請你多加注意

注意d咩?
會唔會見肉?

你一開始唔見肉都唔用生髮水啦

我淨係額角有問題咋
好驚用左之後係狂脫期搞到其他地方都冇頭髮
我上香土d人話regaine對地中海有用對m字冇用
是唔是真的
我只有m字問題應該用咩野好
報告下先

我就每次用多過建議嘅半capsule份量 ,因為個前額範圍大,亦都有擦頭頂薄咗嘅範圍

如果8個月個額頭都無頭髮增新,或整體粗壯返,就食返我上月買嗰盒damocare

Damocare 隻藥 每次食一粒? 定係要切開一半...唔知1mg係幾多

唔該唔該
報告番:
用左2個月minoxidil, 1個月finasteride
有邊M 位好似有d 超細超幼既毛 唔知係咪有反應
頭頂無咩好過
十年巴打點睇之前森美做代言果隻維生烏絲?
報告下先

Damocare 隻藥 每次食一粒? 定係要切開一半...唔知1mg係幾多

唔該唔該

每次一粒
每粒1mg

倒錢落海
報告番:
用左2個月minoxidil, 1個月finasteride
有邊M 位好似有d 超細超幼既毛 唔知係咪有反應
頭頂無咩好過

頭頂位預半年先會有好轉
有無巴打食左藥會有不舉/射唔到精個啲.

倒錢落海

好似話一停藥會甩得仲勁?

倒錢落海

好似話一停藥會甩得仲勁?

係 一黎無效 二黎一停藥甩勁左 我就係例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞