雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
有無食過森髮果隻印度finpecia 既巴打可以share 下食依隻藥有無狂脫期

小弟訂了 猶豫緊食唔食 因為仲係學生
如果大甩既話會唔想番學
有無食過森髮果隻印度finpecia 既巴打可以share 下食依隻藥有無狂脫期

如果大甩既話會唔想番學

冇事 食啦
唔食變吳克儉

如果大甩既話會唔想番學

冇事 食啦
唔食變吳克儉

笑左

巴打你幾歲呀?
我26歲已經發現自己有脫開始髮啦,依傢都食緊藥同搽野。
好彩發現得早,不過發現個時已經m 額
M 額ge 巴打。。。
你地剪髮個時會點剪?
有無咩髮形推介?

如果大甩既話會唔想番學

冇事 食啦
唔食變吳克儉

笑左

巴打你幾歲呀?

22 無咩m 不過後面個轉轉好大 唔該哂你地

冇事 食啦
唔食變吳克儉

笑左

巴打你幾歲呀?

咁早
哩幾年個頭薄左好多
但洗頭又唔覺有甩
燈光照落頭頂,分界果個位又特別薄,見到頭肉,都唔知算唔算甩
冇m,頭頂都冇事

冇事 食啦
唔食變吳克儉

笑左

巴打你幾歲呀?

咁早

好多人21 ~21 已經甩
M 額ge 巴打。。。
你地剪髮個時會點剪?
有無咩髮形推介?

中間短小小
後邊等佢遮蓋前邊
通常睇唔出 (如果唔算嚴重的話)

點解我上ebay搵到果d都咁貴既
大師們去邊搵到幾十蚊一支架

https://www.amazon.com/dp/B007Z75H0Y/ref=cm_sw_r_cp_api_YMpCyb6JMVDX7
呢間fireguns 寄香港 6枝foam 75usd

foam 會貴過水劑一倍

無知一問,兩種有咩分別 foam效果好d?

追下前一個Post

foam 會貴過水劑一倍

無知一問,兩種有咩分別 foam效果好d?

追下前一個Post

我想問下...有食緊保記...染頭髮怕唔怕
我想問下...有食緊保記...染頭髮怕唔怕

理論上無關係
係啵,十年巴打同各位巴打,小弟報告下先

今日我行咗荃灣區8-9間藥房,基本上無一間問我拎醫生紙都賣damocare同西班牙保記

Damocare 250蚊一盒30粒,有一間最平180蚊,不過我見間間250,佢180就唔敢買

西班牙保記就300蚊多啲,28粒

所以住荃灣嘅巴打可以事旦入一間都買到
係啵,十年巴打同各位巴打,小弟報告下先

今日我行咗荃灣區8-9間藥房,基本上無一間問我拎醫生紙都賣damocare同西班牙保記

Damocare 250蚊一盒30粒,有一間最平180蚊,不過我見間間250,佢180就唔敢買

西班牙保記就300蚊多啲,28粒

所以住荃灣嘅巴打可以事旦入一間都買到

其實我有樣野想問
我今日就買咗damocare

但我影自己頭頂,同個轉位,仲係非常濃密,完全唔似甩頭髮

只係本身天生M額嚴重,近半年前額都愈來愈稀疏,日常甩多咗

我應該先搽藥落前額架頭頂,唔食藥住。
還是就咁食藥算
其實我有樣野想問
我今日就買咗damocare

但我影自己頭頂,同個轉位,仲係非常濃密,完全唔似甩頭髮

只係本身天生M額嚴重,近半年前額都愈來愈稀疏,日常甩多咗

我應該先搽藥落前額架頭頂,唔食藥住。
還是就咁食藥算

先搽藥 如果止住唔再甩 或者再生毛毛可以唔食藥
但要時刻留意頭頂
屌唔睇醫生啦,聽日直接落屈臣氏買regaine

再唔救點溝女

上網買平好撚多

屈人寺$500/樽,網上rogaine(一鳩樣)$500/3樽,爬下文有巴打話eBay 平均$50/樽

我知eBay 平好多,但係自己唔識上網買野,又無信用卡,廢事再曬時間起依d地方到,直接買貴野算

無信用卡, 去7仔買張易拍賞就得,可當master 用。
食保記會唔會肥
老母話我好似肥左(自己唔覺)
屌唔睇醫生啦,聽日直接落屈臣氏買regaine

再唔救點溝女

上網買平好撚多

屈人寺$500/樽,網上rogaine(一鳩樣)$500/3樽,爬下文有巴打話eBay 平均$50/樽

我知eBay 平好多,但係自己唔識上網買野,又無信用卡,廢事再曬時間起依d地方到,直接買貴野算

無信用卡, 去7仔買張易拍賞就得,可當master 用。

咁你買澳州版regro
食保記會唔會肥
老母話我好似肥左(自己唔覺)

唔會
斑禿點醫好?

你好大壓力?

又冇乜喎
呢張可能清d
斑禿點醫好?

你好大壓力?

又冇乜喎
呢張可能清d

又一撻
斑禿點醫好?

你好大壓力?

又冇乜喎
呢張可能清d

又一撻

班禿

又冇乜喎
呢張可能清d

又一撻

班禿

雄禿唔會影響後面。。
suggest 睇左醫生先,睇佢佢有咩advise 比你,再自己衡量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞