雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
有無人可以話比小弟知邊度有唔洗醫生紙既保列治買? 小弟問左幾間都要 問到灰了

或者pm 個地址比我plx

原來連登pm 唔到 有無巴打可以提供地址

元朗較多
榮康

新元中天橋底

恒興

教育路個幾間

名唔怕開

冇話唔洗醫生紙
話時話,我同屋企人女朋友講起食藥醫甩頭髮,佢地好反對,叫我搽藥好了

其實我都知搽藥係解決唔到DHT,而且我M得好嚴重,但自己都怕藥

純粹(申)吓

洗鬼理咩
冇左頭髮又唔要
食左佢都唔知
話時話,我同屋企人女朋友講起食藥醫甩頭髮,佢地好反對,叫我搽藥好了

其實我都知搽藥係解決唔到DHT,而且我M得好嚴重,但自己都怕藥

純粹(申)吓

你有女可能唔太擔心
如果仲要追女既我無頭髮點溝女?

再者, 唔溝女都好, 無頭髮真係無自信, 行出黎比人當呀叔咁睇

純粹(申)吓

根本無副作用
至少我無

我自己之前睇完醫生,佢想開藥俾我
咁我話唔洗住,然後嗰晚之後就上網search咗好多關於食依隻藥嘅review, side effects, 效果....

咁我就見到外國係超級多forum講,食完之後個人轉數慢咗好多,情緒低落,性功能下降得嚴重,不舉,乳頭有液體流岀嚟,個胸發大到女人咁,又春袋蛋蛋漲痛⋯⋯blablabla

咁我就好驚,唔敢食,開始搵偏方,例如有巴打提到嘅saw palmetto. 咁我的確去watson買咗,因為佢係某程度上降低DHT的。 但我買完,又睇saw palmetto 嘅side effects, 啲鬼佬話,千萬唔好走去影響自己嘅hormones. DHT 本身對人體有一定益處,例如個人會有精力同情緒穩定。如果打亂會有問題

咁我就好怕事嘅,就成樽saw palmetto 無開過放係度

直到入咗嚟依個post,見咁多巴打食藥根本無事,我又重燃對依隻藥嘅希望

隻藥出左廿幾年
有咩副作用都已知啦
基本上說明書無寫既可以當唔關事
我食暫時未有副作用
又唔洗擔心再甩 用埋d唔知work唔work既方法
成個人仲開心左
不過暫時未敢食副廠

純粹(申)吓

根本無副作用
至少我無

咁我話唔洗住,然後嗰晚之後就上網search咗好多關於食依隻藥嘅review, side effects, 效果....

咁我就見到外國係超級多forum講,食完之後個人轉數慢咗好多,情緒低落,性功能下降得嚴重,不舉,乳頭有液體流岀嚟,個胸發大到女人咁,又春袋蛋蛋漲痛⋯⋯blablabla

咁我就好驚,唔敢食,開始搵偏方,例如有巴打提到嘅saw palmetto. 咁我的確去watson買咗,因為佢係某程度上降低DHT的。 但我買完,又睇saw palmetto 嘅side effects, 啲鬼佬話,千萬唔好走去影響自己嘅hormones. DHT 本身對人體有一定益處,例如個人會有精力同情緒穩定。如果打亂會有問題

咁我就好怕事嘅,就成樽saw palmetto 無開過放係度

直到入咗嚟依個post,見咁多巴打食藥根本無事,我又重燃對依隻藥嘅希望

根本冇咁誇
我唔呃你
好多人生龍活虎 , 扯唔起可能係心理問題
我比2粒偉哥你咪一樣小鋼炮
( vingra & finaateride no contradict )

再者副作用會隨年月減少。意指你頭2個月可能有障礙 , 但你堅持食落去就會持續減低影響

再者咩肥仔波 有汁液流出 真係萬中無一
有事咪停藥

轉數 情緒低落都係無考究

我做呢類研究做左好耐好有經驗

唔洗過份擔心

決定左食就去馬 ,特別m額好難救
屌唔睇醫生啦,聽日直接落屈臣氏買regaine

再唔救點溝女

上網買平好撚多

屈人寺$500/樽,網上rogaine(一鳩樣)$500/3樽,爬下文有巴打話eBay 平均$50/樽

ebay kirkland minoxidil 5% 水劑幾十蚊一樽
屈仁寺5xx

再唔救點溝女

上網買平好撚多

屈人寺$500/樽,網上rogaine(一鳩樣)$500/3樽,爬下文有巴打話eBay 平均$50/樽

我知eBay 平好多,但係自己唔識上網買野,又無信用卡,廢事再曬時間起依d地方到,直接買貴野算

咁冇方法
但真係好貴, 個個月咁樣買真係醫生都頂唔順
( 醫生都係上網買)
我想問森髮賣緊ge Finpecia 同 Finax 係唔係同保記一樣野黎?

因為我呀爸都係雄禿, 所以我估都係走唔甩 ..
1年前睇左醫生(唔使錢), 佢都建議我食藥同搽regaine 5%

但起佢度買藥好貴....$800@2 盒 (買2盒以上先$400/1盒)
所以想問下有無代替品

依傢打算上網買rogaine

800 2盒已經唔貴
街外韓版係250 一盒但30粒
佢係400銀但100粒

我知唔算貴。不過上網買個兩隻仲平ge 話。。緊係買平d ga 啦(如果藥性係一樣),因為呢d 始終係長期抗爭

我唔知你邊到打邊到啦
可否講清楚
總之買finasteride 1mg per day orally taken就得

再唔救點溝女

上網買平好撚多

我知eBay 平好多,但係自己唔識上網買野,又無信用卡,廢事再曬時間起依d地方到,直接買貴野算

買一支頂住個雞頭先,之後個d 上網買好啦。。
btw $500/3支。已經有排用,我自己接受到呢個價
但$500/1支。。。真係貴左d

頭髮係金錢
仲係無價寶
點樣ebay amazon 上網好多教學
希望巴打多多理解

再唔救點溝女

上網買平好撚多

唔洗用信用卡
一般網購流程: 1. 出訂單 2. 入數 3. Send入數紙比賣家 4. 賣家確認收錢 5. 等收貨

再講,5%要使用16個星期(說明書寫)先見效
而一樽只用到一個月
所以你急呢一兩日幫唔到幾多

仲有街邊有副廠
診所都有
澳洲regro 大概200 一樽
長期用又要街買不如買呢款

純粹(申)吓

根本無副作用
至少我無

隻藥出左廿幾年
有咩副作用都已知啦
基本上說明書無寫既可以當唔關事
我食暫時未有副作用
又唔洗擔心再甩 用埋d唔知work唔work既方法
成個人仲開心左
不過暫時未敢食副廠

副廠一樣啦
成個日本韓國都係食佢地自己藥
要出事一早上晒頭版
我m額好勁但頭頂冇事
希望用內外藥雙劍合壁會有用

再唔救點溝女

上網買平好撚多

ebay kirkland minoxidil 5% 水劑幾十蚊一樽
屈仁寺5xx

我第一次萬寧買一次過買3樽
而家點都唔再做傻仔
所以唔想巴打行自己條舊路,呢個價錢搽+食網上買夠用半年啦

唔洗急
織髮係比幅度脫得好勁既人用

半年睇左兩次醫生
佢都唔建議我食藥
我用左5%半年
我有洗頭甩得唔多 10條內
但有時set 頭會甩6-10條 有時十幾條(有d會係幼髮)
但有時只甩2-3條好唔穩定
另外訓醒甩唔甩頭髮我發覺同枕頭套有關係
我用枕頭套A會甩6-10
用枕頭套B只甩2-3/唔會甩
(長時間觀察)巴打們可以留意下

我既情況其實係一年前去澳洲突然開始甩
驚到提早返香港
我家族老豆老母兩邊冇人甩
點解會係我

咁我既問題黎喇
Keep 住用5%好 定要開始食藥?

我搵到哈佛增佛係想個人放鬆俾條後路自己

枕頭套粗糙或 滑手都會影響到
試下唔用枕頭套, 仲甩得誇。
另外你甩成點今年幾大?
擴散得太快就一齊用啦

我23
我目前只用5%訓前噴一次
比起半年前正常左好多
依家係同正常人冇分別
我肉眼見到甩左既頭髮唔多(洗頭,set 頭,訓覺)通常都係十條內
但有時會見到甩幼髮
唔知同我頭髮本身比較卷有關係啦
由細到大頭髮都又粗又厚估唔到會有今日

所以我諗緊洗唔洗食埋藥
依家雖然正常返但驚太遲食藥出事
3個月前睇我問過專科醫生我係第幾期
佢話我好輕微既正常男士脫髮
所以搞到我好15,16

巴打們點睇?

唔洗急
織髮係比幅度脫得好勁既人用

半年睇左兩次醫生
佢都唔建議我食藥
我用左5%半年
我有洗頭甩得唔多 10條內
但有時set 頭會甩6-10條 有時十幾條(有d會係幼髮)
但有時只甩2-3條好唔穩定
另外訓醒甩唔甩頭髮我發覺同枕頭套有關係
我用枕頭套A會甩6-10
用枕頭套B只甩2-3/唔會甩
(長時間觀察)巴打們可以留意下

我既情況其實係一年前去澳洲突然開始甩
驚到提早返香港
我家族老豆老母兩邊冇人甩
點解會係我

咁我既問題黎喇
Keep 住用5%好 定要開始食藥?

我搵到哈佛增佛係想個人放鬆俾條後路自己

枕頭套粗糙或 滑手都會影響到
試下唔用枕頭套, 仲甩得誇。
另外你甩成點今年幾大?
擴散得太快就一齊用啦

我23
我目前只用5%訓前噴一次
比起半年前正常左好多
依家係同正常人冇分別
我肉眼見到甩左既頭髮唔多(洗頭,set 頭,訓覺)通常都係十條內
但有時會見到甩幼髮
唔知同我頭髮本身比較卷有關係啦
由細到大頭髮都又粗又厚估唔到會有今日

所以我諗緊洗唔洗食埋藥
依家雖然正常返但驚太遲食藥出事
3個月前睇我問過專科醫生我係第幾期
佢話我好輕微既正常男士脫髮
所以搞到我好15,16

巴打們點睇?

搽藥跟返早晚就得
終於睇左醫生
答案係冇事
我出番去先

上網買平好撚多

屈仁寺5xx

而家點都唔再做傻仔

師兄 知唔知foam版點買?
我爬完文
見好多兄弟話foam版唔運
終於睇左醫生
答案係冇事
我出番去先

咁你點解會覺得自己有事

上網買平好撚多

屈仁寺5xx

而家點都唔再做傻仔

師兄 知唔知foam版點買?
我爬完文
見好多兄弟話foam版唔運

ebay 直運
20/12 開始ship
啲Foam都唔知何年何月先到
係咪一開始用5%會狂甩先?

有tracking 架喎
係咪一開始用5%會狂甩先?

反應期 狂脫期
係呀
岩岩響森髮訂左finpecia10x10
想問食依隻藥有無狂脫期?

有tracking 架喎

就係Depart咗好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞