雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike

之前用過

講下用後感

覺得無咩用 所以停
依家想停埋laser梳
今年廿五歲 阿媽嗰面所有男人都甩頭痛。
三年前試過用單獨用minoxidil但效果唔好
自己又懶同埋唔想長期食藥,索性剷哂佢

要救就真係要及早雙管齊下
唔好信咩中醫中草藥活髮中心
臨床研究只有minoxidil同propecia係有效

25歲都咁睇得開

之後開始我好注重身材同打扮
算係抵消番
食開呢隻,每次食四份一粒,效果係咪一樣?

開藥真係要好小心,唔好俾細路女人寵物接觸到啲粉末
propecia都唔係萬能
有少部分人會有好勁嘅side effect
如果有嘅話就要停藥
rogine用過幾年覺得無乜進展,一停就甩返好多

講下自己偏方,有d進展

而家洗頭用茶籽粉,朝早用柳屋

夜晚食一粒呢個

訓前滴呢個

間中要影相就加埋呢個
https://www.youtube.com/watch?v=fJ1-1nfHqmo
都唔知幾圼焿有得醫返好 明明醫學咁昌明
都唔知幾時有得醫返好 明明醫學咁昌明
兩年前食過藥同搽過倍健一排,見無乜用又太貴放棄左
最近又嚴重左,早兩個月落藥房想搵倍健,佢推介左隻咩無愁生髮水比我(有minoxidil 成份,好似係加拿大廠出),一開頭有狂甩頭髮,依家都仲甩得幾多下,不過無咁誇張,想問有無巴打用過

睇完個post 有少少想食埋藥,雙管齊下,問過藥房又有隻副廠藥(唔記得名),唔知試唔試好 好似保康c 個隻咁唔洗割
未用過泡濟,想問有咩大分別?用完係咪都係會濕lup lup? 有時用完勁耐都唔乾,好驚比同事/朋友見到
有樣嘢小弟想發表一下

是咁的,唔少人都會自己切5mg嘅proscar分做四五份咁食,台灣嘅醫生都會咁救雄禿病人咁做

但其實就算切到大小完全一樣都好,入面嘅化學成份並唔係跟隨大小平均分佈的。 食少咗份量無問題,但食多咗就唔太好。

所以想慳錢同時又唔會食多咗,真係食副廠1mg較好
有樣嘢小弟想發表一下

是咁的,唔少人都會自己切5mg嘅proscar分做四五份咁食,台灣嘅醫生都會咁救雄禿病人咁做

但其實就算切到大小完全一樣都好,入面嘅化學成份並唔係跟隨大小平均分佈的。 食少咗份量無問題,但食多咗就唔太好。

m字係咪一定禿
我出街見d 50歲廢老m得黎又冇禿,係稀疏
其實我想問食保康絲會唔會影響健身效果

冇咁既結論

講下自己偏方,有d進展

夜晚食一粒呢個

訓前滴呢個

間中要影相就加埋呢個
https://www.youtube.com/watch?v=fJ1-1nfHqmo

嘩 你方法錯晒唔好上黎亂

講下自己偏方,有d進展

夜晚食一粒呢個

訓前滴呢個

間中要影相就加埋呢個

你方法錯晒唔好上年亂分享
真係會出事架
rogaine 效果唔好係點唔好先 ?
可能唔用後你既脫髮幅度仲大呢
仲有個隻Fincar每日1mg 你成粒食?
有樣嘢小弟想發表一下

0.2 mg ~ 1.xx mg 已經係有效
醫學界相信1mg 效果最佳
多0.1 少0.1 冇所謂啦 。
再者 保康絲都唔係每粒Exact 1mg 可能有多有少 , 儘管極微

唔洗過份擔心
未用過泡濟,想問有咩大分別?用完係咪都係會濕lup lup? 有時用完勁耐都唔乾,好驚比同事/朋友見到

冇咁誇張
你落小小搽返均衡少髮既地方
唔洗一大pat
兩年前食過藥同搽過倍健一排,見無乜用又太貴放棄左
最近又嚴重左,早兩個月落藥房想搵倍健,佢推介左隻咩無愁生髮水比我(有minoxidil 成份,好似係加拿大廠出),一開頭有狂甩頭髮,依家都仲甩得幾多下,不過無咁誇張,想問有無巴打用過

睇完個post 有少少想食埋藥,雙管齊下,問過藥房又有隻副廠藥(唔記得名),唔知試唔試好 好似保康c 個隻咁唔洗割

diamocare 韓版副廠
Finpecia 咖哩國

講真, 唔好貿貿然停藥。 藥係一定有用 。
你覺得效果唔好係你覺得。
點定義有效? 分分鐘你唔用藥既話直頭已經禿晒
都唔知幾圼焿有得醫返好 明明醫學咁昌明

植髮食藥
有樣嘢小弟想發表一下

m字係咪一定禿
我出街見d 50歲廢老m得黎又冇禿,係稀疏

M額已係雄禿
其實有冇巴打玩過周杰倫果種織髮/增髮/髮帽

推比其他人見到

推比其他人見到

我有呀 你要做就要預左唔落得水

推比其他人見到

我有呀 你要做就要預左唔落得水

見到台灣有間叫Domo Hair好堅
打風落雨潛水all-back乜都做齊
點樣啲so先可以生到鬼佬咁
點樣啲so先可以生到鬼佬咁

用minoxidil 搽落鬍鬚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞