雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
Kirkland Minoxidil 12 Month 等到2046

樓豬點睇激光梳

邊到有得買,幾錢?

我上網買 3xxx 美國運過黎
用左半年無咩用 近排開始食藥就愈黎愈少用

用藥啦 冇用就唔洗理
朝早再詳細答
琴日foam岩岩送到,發現水劑真係垃圾,水劑搽完等佢乾真係等一世,今日一用foam,我屌佢老味搽完就乾晒,唔洗早2個鐘起身呀屌佢老母,水劑真係唔會再買

搽落脫髮位置喎
邊有咁誇張呀

同埋泡沫好鬼貴

facebook 有個group
https://www.facebook.com/groups/TheMinoxBeardSpot/

The Beard Spot
http://thebeardspot.com/faq/
11. For how long should my Minoxidil treatment be?
We use the minoxidil treatment until the new hairs that we have gained have matured into terminal hairs. If you cease the minoxidil treatment before the hairs have turned terminal, then those hairs will fall out and not grow back. Terminal hairs, on the other hand, are permanent, even without the continued use of minoxidil. You should plan on using Minoxidil for anywhere from 6 months to a year minimum (NOT ONLY 3 months like is touted by some dilettantes on youtube spreading misinformation). Some people find that they need more time than one year for the hairs to turn terminal. Every person is different, and there is no way for us to guess how long your body will need for all your new beard hairs to turn terminal. People using for less than 6 months often report losing their gains.

但我查下有冇side effect先 其實我面有少少毛髮 但唔明顯 搽咩好

你想鬍鬚生長?

係呀 我係見到面有d毛毛咁 但要好近先睇到

用minoxidil 落鬍鬚
但同頭髮問題唔太關事

我用左Kirkland liquid 揸左2個星期, 淨係夜晚揸
一開頭會好痕, 同埋每次用完, 揸嘅地方都會好乾, 要用cream

最好一日2次啦
琴日foam岩岩送到,發現水劑真係垃圾,水劑搽完等佢乾真係等一世,今日一用foam,我屌佢老味搽完就乾晒,唔洗早2個鐘起身呀屌佢老母,水劑真係唔會再買

搽落脫髮位置喎
邊有咁誇張呀

同埋泡沫好鬼貴

水劑搽完個額頭已經 ,仲要搽頂呢,返而泡沫真係意想不到

但同頭髮問題唔太關事

我用左Kirkland liquid 揸左2個星期, 淨係夜晚揸
一開頭會好痕, 同埋每次用完, 揸嘅地方都會好乾, 要用cream

最好一日2次啦

我而家先知咁多鬼佬 馬拉仔用
用左一年保康絲感覺好似冇咩用
好似係甩少左但感覺仲係會甩

頭頂位

頭頂位

甩係正常
最重要係留意整體髮量

但同頭髮問題唔太關事

最好一日2次啦

我而家先知咁多鬼佬 馬拉仔用

香港賣始終太貴

搽落脫髮位置喎
邊有咁誇張呀

同埋泡沫好鬼貴

水劑搽完個額頭已經 ,仲要搽頂呢,返而泡沫真係意想不到

用落問題不大
但價錢真係一個double
一開始左第2期,唔食藥唔理佢係咪一定會2,3,4,5期咁落
一般幾耐先演變到下一期
一開始左第2期,唔食藥唔理佢係咪一定會2,3,4,5期咁落
一般幾耐先演變到下一期

可以好快 可以好耐
想問下1開4果隻藥邊度買,同埋用咩黎剪開佢方便,380蚊幾多粒

380蚊
100粒
藥房有賣
自己逐間問
用 割藥器 ( 美國製 / 日本製 ) 靚野1開4

有冇介紹,驚比人問有冇醫生紙唔識答
急求

想問下邊區藥房買到保康絲?
去左十幾間藥房都話無
急求

去左十幾間藥房都話無

荃灣,9成唔洗
急求

去左十幾間藥房都話無

荃灣,9成唔洗

咦,正廠propecia? 真係唔知
Damocare就,荃灣9成都唔洗醫生紙
十年巴打,我想請問

之前好似都有位巴打show咗個網站話regaine個效力會隨年月下降

可唔可以詳細少少咁講下?
十年巴打,我想請問

之前好似都有位巴打show咗個網站話regaine個效力會隨年月下降

應該係我post,其實佢既機制係催谷你既頭髮週期,咁你既細胞總會有一日死,,咁佢只係用加速增加佢既數量等佢好似正常頭髮,實際上係用盡緊佢既生命週期
急求

去左十幾間藥房都話無

荃灣,9成唔洗

元朗都係啦
十年巴打,我想請問

真係冇特別喎 係會有咁既機會
始終minoxidil 冇得抵擋DHT
所以配合埋內用啦
十年巴打,我想請問

應該係我post,其實佢既機制係催谷你既頭髮週期,咁你既細胞總會有一日死,,咁佢只係用加速增加佢既數量等佢好似正常頭髮,實際上係用盡緊佢既生命週期

又唔係完全正確
我得閒小小再講
Lm
Rogaine 應該買泡沫定係藥水?
Rogaine 應該買泡沫定係藥水?

琴日買左港版regaine 好撚貴 $5xx得1個月療程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞