雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
二個月前因免疫系統失調(毛囊應該有被攻擊)脫落的頭髮是沒有毛囊的,脫落近八九成,現在停止脫落。近一個月都有長出新頭髮白毛出,不過不是整個頭皮出,有些見到黑點看似是髮根,有些地方是冇出,想問搽regoaine solution 有冇用?因為怕毛囊已經死左

毛囊死左救唔返

食多排睇下點

試下 自慰 同 行房咩環境
無需過分擔心

而家開始食緊 ,希望求到,越用好似越無效,希望雙管齊下有好成績 ,btw食完仲咸濕左

我果時好多頭髮,成日gel飛機頭,而家軟到gel 唔到,又陣時真係諗住用hair system 算啦 ,雖然我女朋友知我用緊藥,但係怕佢接受唔到,一除左個hair system 中間會冇左一忽,雖然而家好先進可以做運動游水gel allback ,但係我都係過唔到自己
二個月前因免疫系統失調(毛囊應該有被攻擊)脫落的頭髮是沒有毛囊的,脫落近八九成,現在停止脫落。近一個月都有長出新頭髮白毛出,不過不是整個頭皮出,有些見到黑點看似是髮根,有些地方是冇出,想問搽regoaine solution 有冇用?因為怕毛囊已經死左

毛囊死左救唔返

點樣知佢有無死?

毛囊死左救唔返

點樣知佢有無死?

吳克儉
曾偉雄

食多排睇下點

試下 自慰 同 行房咩環境
無需過分擔心

而家開始食緊 ,希望求到,越用好似越無效,希望雙管齊下有好成績 ,btw食完仲咸濕左

我果時好多頭髮,成日gel飛機頭,而家軟到gel 唔到,又陣時真係諗住用hair system 算啦 ,雖然我女朋友知我用緊藥,但係怕佢接受唔到,一除左個hair system 中間會冇左一忽,雖然而家好先進可以做運動游水gel allback ,但係我都係過唔到自己

食藥加外用藥 一定有得救
之前check過有慢性前列腺炎
食唔食得藥

毛囊死左救唔返

點樣知佢有無死?

吳克儉
曾偉雄

當然無佢地咁嚴重但會唔會有d都死左?

最大問題係佢以為用左藥會一了百了,怕佢接受唔到
一邊搽藥 一邊用髮粉
用髮粉自信返返晒來

枕頭套粗糙或 滑手都會影響到
試下唔用枕頭套, 仲甩得誇。
另外你甩成點今年幾大?
擴散得太快就一齊用啦

我23
我目前只用5%訓前噴一次
比起半年前正常左好多
依家係同正常人冇分別
我肉眼見到甩左既頭髮唔多(洗頭,set 頭,訓覺)通常都係十條內
但有時會見到甩幼髮
唔知同我頭髮本身比較卷有關係啦
由細到大頭髮都又粗又厚估唔到會有今日

所以我諗緊洗唔洗食埋藥
依家雖然正常返但驚太遲食藥出事
3個月前睇我問過專科醫生我係第幾期
佢話我好輕微既正常男士脫髮
所以搞到我好15,16

巴打們點睇?

搽藥跟返早晚就得

琴日朝早突然gel 頭同枕頭加埋甩左成廿條
但我上星期又睇多次醫生佢都係話我照噴就得唔洗我食藥.......
講到我好輕微
不過我甩得好唔穩定
有時甩幾條
有時十幾廿條
巴打點睇....
(個頭依加仲係正常)
死心啦你哋,無用㗎

本人廿歲開始甩頭髮
一邊搽藥 一邊用髮粉
用髮粉自信返返晒來

幾錢?有冇推薦?
一邊搽藥 一邊用髮粉
用髮粉自信返返晒來

幾錢?有冇推薦?

Toppik
樓主講係大牌子來
Ebay買 11x 順豐包郵
27oz
留名
我2015問過台灣植髮價錢
佢咁答我

目前診所有兩種手術方式
1.FUT 需要手術後隔天需回診洗髮 術後十到十四天拆線
2.植髮機器人 需將後枕部頭髮剃短 手術後隔天回診洗髮

收費方式:FUT 以根計算 一根80元
植髮機器人 以株計算 目前診所的活動方案價格一株150元 到八月底
九月開始1株180元

所以1000株的費用大約是12萬至15萬之間

係咪已經平過香港?

仲有機票住宿呢
你出事又要覆診又要飛過去

只係睇價錢
仁安每條HKD34
台灣每束HKD3X(一束可以有幾條)
飛過去隨時仲平D
一邊搽藥 一邊用髮粉
用髮粉自信返返晒來

幾錢?有冇推薦?

Toppik
樓主講係大牌子來
27oz

想問下用髮粉 d粉易唔易甩?因為我都幾大汗

最大問題係佢以為用左藥會一了百了,怕佢接受唔到

講真
頭髮你肯醫就一定有救
但都要救得及時

食左藥先 一年半載後再睇情況點
好既咪好囉
唔得再諗植髮都未遲

毛囊死左救唔返

點樣知佢有無死?

吳克儉
曾偉雄

當然無佢地咁嚴重但會唔會有d都死左?

睇階段啦
初初頭三期都可以既
但前額如果係光滑平滑既就冇救
之前check過有慢性前列腺炎
食唔食得藥

呢層建議你去醫院做一個詳細檢查
醫生都答你唔到

枕頭套粗糙或 滑手都會影響到
試下唔用枕頭套, 仲甩得誇。
另外你甩成點今年幾大?
擴散得太快就一齊用啦

我23
我目前只用5%訓前噴一次
比起半年前正常左好多
依家係同正常人冇分別
我肉眼見到甩左既頭髮唔多(洗頭,set 頭,訓覺)通常都係十條內
但有時會見到甩幼髮
唔知同我頭髮本身比較卷有關係啦
由細到大頭髮都又粗又厚估唔到會有今日

所以我諗緊洗唔洗食埋藥
依家雖然正常返但驚太遲食藥出事
3個月前睇我問過專科醫生我係第幾期
佢話我好輕微既正常男士脫髮
所以搞到我好15,16

巴打們點睇?

搽藥跟返早晚就得

琴日朝早突然gel 頭同枕頭加埋甩左成廿條
但我上星期又睇多次醫生佢都係話我照噴就得唔洗我食藥.......
講到我好輕微
不過我甩得好唔穩定
有時甩幾條
有時十幾廿條
巴打點睇....
(個頭依加仲係正常)

講左幾十萬次
甩髮係正常
正常人不論男女都會甩髮
唔洗過份擔心

擔心既係整體髮量
死心啦你哋,無用㗎

本人廿歲開始甩頭髮

你唔識用藥救藥又亂用方法咪無救囉
一邊搽藥 一邊用髮粉
用髮粉自信返返晒來

幾錢?有冇推薦?

Toppik
樓主講係大牌子來
27oz

toppik 同 caboki 都係大牌子
ebay 買的確好平
萬寧買貴二百 但數量小一半 ( 有錯請指證)
我2015問過台灣植髮價錢
佢咁答我

目前診所有兩種手術方式
1.FUT 需要手術後隔天需回診洗髮 術後十到十四天拆線
2.植髮機器人 需將後枕部頭髮剃短 手術後隔天回診洗髮

收費方式:FUT 以根計算 一根80元
植髮機器人 以株計算 目前診所的活動方案價格一株150元 到八月底
九月開始1株180元

所以1000株的費用大約是12萬至15萬之間

係咪已經平過香港?

仲有機票住宿呢
你出事又要覆診又要飛過去

只係睇價錢
仁安每條HKD34
台灣每束HKD3X(一束可以有幾條)
飛過去隨時仲平D

所以我咪話要考慮各方
仁安係香港業界收最貴架啦
本身香港植髮仲要貴過 日台韓
一邊搽藥 一邊用髮粉
用髮粉自信返返晒來

幾錢?有冇推薦?

Toppik
樓主講係大牌子來
27oz

想問下用髮粉 d粉易唔易甩?因為我都幾大汗

唔會
沖涼先會甩
今年18歲 我懷疑自己有雄性禿 前額比較稀疏
見到頭皮 有食煙 好驚自己係30歲之前甩晒D頭髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞