雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
我2015問過台灣植髮價錢
佢咁答我

目前診所有兩種手術方式
1.FUT 需要手術後隔天需回診洗髮 術後十到十四天拆線
2.植髮機器人 需將後枕部頭髮剃短 手術後隔天回診洗髮

收費方式:FUT 以根計算 一根80元
植髮機器人 以株計算 目前診所的活動方案價格一株150元 到八月底
九月開始1株180元

所以1000株的費用大約是12萬至15萬之間

係咪已經平過香港?

仲有機票住宿呢
你出事又要覆診又要飛過去

未問過香港 但見人話4-5萬左右
咁計落差唔多
但台灣好似比較好?
好難揀
食多半年藥再算
其實有個疑問好耐,用minoxidil 既一開頭就狂脫期啦,之後d頭髮生返靚仔d啦,之後過多幾個月又覺得頭髮簿左,甩出黎又幼又短,已經差唔多9個月啦,好似唔知點咁,係生多左,但係令我個頭薄左
其實有個疑問好耐,用minoxidil 既一開頭就狂脫期啦,之後d頭髮生返靚仔d啦,之後過多幾個月又覺得頭髮簿左,甩出黎又幼又短,已經差唔多9個月啦,好似唔知點咁,係生多左,但係令我個頭薄左

又多又薄左
聽到有人話咖啡因可以抑制DHT (搽上去嗰隻)
預防甩頭髮
是咪真係有用?
mino 狂徒期其實維持幾耐
尋晚開始用Foam了
只能夠講食藥效用係100的話
搽藥我只有30
搽藥我只有30

加埋用是咪130?
每次瞓醒,枕頭都勁多頭皮,頭髮三四條咁
洗頭甩十幾廿條,洗完個頭濕緊,頭頂都會見到有頭皮

應該點醫
係咪要轉用另一隻去頭皮洗頭水

又多又薄左

係連我本身粗既頭髮都變幼埋
食左幾日保記 之前日日都會晨勃 依家幾朝起身都無

藥效定係我錯覺⋯⋯

藥效定係我錯覺⋯⋯

即刻打個飛機試下囉
我2015問過台灣植髮價錢
佢咁答我

目前診所有兩種手術方式
1.FUT 需要手術後隔天需回診洗髮 術後十到十四天拆線
2.植髮機器人 需將後枕部頭髮剃短 手術後隔天回診洗髮

收費方式:FUT 以根計算 一根80元
植髮機器人 以株計算 目前診所的活動方案價格一株150元 到八月底
九月開始1株180元

所以1000株的費用大約是12萬至15萬之間

係咪已經平過香港?

仲有機票住宿呢
你出事又要覆診又要飛過去

未問過香港 但見人話4-5萬左右
咁計落差唔多
但台灣好似比較好?
好難揀
食多半年藥再算

食耐啲藥睇下情況如何先啦
聽到有人話咖啡因可以抑制DHT (搽上去嗰隻)
預防甩頭髮
是咪真係有用?

講左100次了
搽藥我只有30

加埋用是咪130?

係 相輔相乘
每次瞓醒,枕頭都勁多頭皮,頭髮三四條咁
洗頭甩十幾廿條,洗完個頭濕緊,頭頂都會見到有頭皮

應該點醫
係咪要轉用另一隻去頭皮洗頭水

甩頭髮係正常現象
主要睇下點甩法
頭頂情況 前額情況

又多又薄左

係連我本身粗既頭髮都變幼埋

咁係因為你DHT 攻力太強
有冇食藥?

藥效定係我錯覺⋯⋯

食多排睇下點

試下 自慰 同 行房咩環境
無需過分擔心
其實植髮好多種
又有唔同公司 團隊 。數量唔同又影響價錢

所以一味問幾錢真係冇得答

台灣係行前過香港既
二個月前因免疫系統失調(毛囊應該有被攻擊)脫落的頭髮是沒有毛囊的,脫落近八九成,現在停止脫落。近一個月都有長出新頭髮白毛出,不過不是整個頭皮出,有些見到黑點看似是髮根,有些地方是冇出,想問搽regoaine solution 有冇用?因為怕毛囊已經死左

藥效定係我錯覺⋯⋯

食多排睇下點

無需過分擔心

而家開始食緊 ,希望求到,越用好似越無效,希望雙管齊下有好成績 ,btw食完仲咸濕左
話說我有個親戚,佢一向有滴開regaine
成班親戚入面佢最濃密,其他都禿
但近一年,佢再滴都無用
前額頭頂都稀疏哂

唔通regaine佢依種藥有效力係一段時間,並唔可以好似保記食藥咁長年有效?
但近一年,佢再滴都無用
前額頭頂都稀疏哂

唔通regaine佢依種藥有效力係一段時間,並唔可以好似保記食藥咁長年有效?

http://www.foresthair.org/index.php?m=content&c=index&a=show&catid=10&id=439
但近一年,佢再滴都無用
前額頭頂都稀疏哂

食藥係治本
同埋每人情況不同 不能一概而論

藥效定係我錯覺⋯⋯

食多排睇下點

無需過分擔心

而家開始食緊 ,希望求到,越用好似越無效,希望雙管齊下有好成績 ,btw食完仲咸濕左

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞