雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike

好驚
會維持幾耐?

上網睇大約一個月 因人而異 希望用落無事

想問下巴打 剩係搽m位? 頭頂 前額 或其他稀疏位有沒有搽? 係未搽邊個位都係先腐而後重生

利申 準備用Kirkland 5%

一開始搽M位,而家開始搽埋頭頂,應該好快頭頂都會脫

我用左一個月起m位,真係明顯少左頭髮

好驚
會維持幾耐?

想問下巴打 剩係搽m位? 頭頂 前額 或其他稀疏位有沒有搽? 係未搽邊個位都係先腐而後重生

搽頭髮少既地方
通常都係頭頂同 2邊額角
唔一定係先腐後重生 , 額角通常冇咩影響
頭頂個期洗頭儘力溫柔小小 , 狂脫期冇你預期咁誇
想問多少少

我岩岩開始食 finpecia 如果出現副作用通常係咩?起唔到機?無晨勃? 想了解多d

起唔到機
射精障礙
我由3年前d頭髮由左手邊甩到右手邊,愈來愈薄,依家左手邊開始甩得好明顯,好易見到肉。依家洗完頭其實就見到勁多肉差唔多無咩頭髮,係要吹乾d頭髮先有用擋到d肉
醫生話我雄禿,但我又唔係M字額咁甩
我個成日都有洗頭。得行就好痕
我其實係咪雄禿?

醫生都話係 就應該係啦
我睇唔到你個頭咩情況
但雄禿一般係M 地中海

因為醫生望完我。就話我似老豆。應該係果類。
家庭醫生黎。唔係皮膚科果類。
我老豆老母又話唔係遺傳,都唔知係咪安慰我,搞到我都唔知真定假,寧願去拜神食中醫都唔俾我食果隻藥。
我就keep住咁甩

再睇多次皮膚科囉, 有間網上登記免費睇(唔記得咩名)
個頭係你既, 繼唔繼續拜神食中藥就自己決定

家庭醫生一樣專業
講真呀 脫得髮九成雄禿
雄禿即地中海/ m額
食中藥拜神即係倒錢落海

好驚
會維持幾耐?

冇甩唔好亂搽
除非頭頂開始變稀疏
想問多少少

我岩岩開始食 finpecia 如果出現副作用通常係咩?起唔到機?無晨勃? 想了解多d

起唔到機
射精障礙

好采仲起到
希望唔會有事啦

冇甩唔好亂搽
除非頭頂開始變稀疏

買左rogaine
但知道一用就用成世就好大壓力
想問多少少

起唔到機
射精障礙

好采仲起到
希望唔會有事啦

冇事就冇架啦
副作用隨著時間會減退
但都小心留意

冇甩唔好亂搽
除非頭頂開始變稀疏

買左rogaine
但知道一用就用成世就好大壓力

有咩壓力
同早晚刷牙一樣
食Finasteride有無機會由2,3期返去1期
接受唔到自己22,3歲脫髮
用左一年rogaine唔太有效
我想問食finpecia 嘅人通常咩時段食,我食左幾日都係晚飯後食

仲有睇醫生係咪家庭醫生就可以
http://www.hairway.org/trans.aspx?id=1741

有無人用過呢隻洗頭水
講到好堅咁

如果rogaine 效力唔夠就要考慮用finasteride
有機會返第一 / 第二期
我建議儘快

所有醫生都輕易判斷雄禿
我想問食finpecia 嘅人通常咩時段食,我食左幾日都係晚飯後食

早上較好
但晚上食都冇壞
http://www.hairway.org/trans.aspx?id=1741

有無人用過呢隻洗頭水
講到好堅咁

作用不大
食左一個星期保記,都係朝早食,但係就發覺咸濕左 ,對住女朋友仲易左扯旗,究竟咩料呀
利申:用左regro 7個月黎緊轉用 foam,第2期-3期
食左一個星期保記,都係朝早食,但係就發覺咸濕左 ,對住女朋友仲易左扯旗,究竟咩料呀
利申:用左regro 7個月黎緊轉用 foam,第2期-3期

唔記得利申:21歲

用minoxidil 搽落鬍鬚

係youtube search "minoxidil beard"
https://www.youtube.com/results?search_query=minoxidil+beard

facebook 有個group
https://www.facebook.com/groups/TheMinoxBeardSpot/

The Beard Spot
http://thebeardspot.com/faq/
11. For how long should my Minoxidil treatment be?
We use the minoxidil treatment until the new hairs that we have gained have matured into terminal hairs. If you cease the minoxidil treatment before the hairs have turned terminal, then those hairs will fall out and not grow back. Terminal hairs, on the other hand, are permanent, even without the continued use of minoxidil. You should plan on using Minoxidil for anywhere from 6 months to a year minimum (NOT ONLY 3 months like is touted by some dilettantes on youtube spreading misinformation). Some people find that they need more time than one year for the hairs to turn terminal. Every person is different, and there is no way for us to guess how long your body will need for all your new beard hairs to turn terminal. People using for less than 6 months often report losing their gains.

但我查下有冇side effect先 其實我面有少少毛髮 但唔明顯 搽咩好

唔記得利申:21歲

咁咪好 唔通你想起唔到機

用minoxidil 搽落鬍鬚

係youtube search "minoxidil beard"
https://www.youtube.com/results?search_query=minoxidil+beard

facebook 有個group
https://www.facebook.com/groups/TheMinoxBeardSpot/

The Beard Spot
http://thebeardspot.com/faq/
11. For how long should my Minoxidil treatment be?
We use the minoxidil treatment until the new hairs that we have gained have matured into terminal hairs. If you cease the minoxidil treatment before the hairs have turned terminal, then those hairs will fall out and not grow back. Terminal hairs, on the other hand, are permanent, even without the continued use of minoxidil. You should plan on using Minoxidil for anywhere from 6 months to a year minimum (NOT ONLY 3 months like is touted by some dilettantes on youtube spreading misinformation). Some people find that they need more time than one year for the hairs to turn terminal. Every person is different, and there is no way for us to guess how long your body will need for all your new beard hairs to turn terminal. People using for less than 6 months often report losing their gains.

但我查下有冇side effect先 其實我面有少少毛髮 但唔明顯 搽咩好

你想鬍鬚生長?

早上較好
但晚上食都冇壞

我都係晚餐後食 咁改番朝早先

早上較好
但晚上食都冇壞

我都係晚餐後食 咁改番朝早先

咁試下朝早食
想問下1開4果隻藥邊度買,同埋用咩黎剪開佢方便,380蚊幾多粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞