雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
可唔可以唔食藥 始終藥都係有副作用

Toppik
樓主講係大牌子來
Ebay買 11x 順豐包郵
27oz

想問下用髮粉 d粉易唔易甩?因為我都幾大汗

唔會
沖涼先會甩

十年巴

睇到大家咁積極,今日開始食finpecia 等緊水劑黎,到時雙管齊下希望有用啦

Between 想問下用髮粉同水劑食藥有冇衝突。無知一問

搽藥跟返早晚就得

琴日朝早突然gel 頭同枕頭加埋甩左成廿條
但我上星期又睇多次醫生佢都係話我照噴就得唔洗我食藥.......
講到我好輕微
不過我甩得好唔穩定
有時甩幾條
有時十幾廿條
巴打點睇....
(個頭依加仲係正常)

講左幾十萬次
甩髮係正常
正常人不論男女都會甩髮
唔洗過份擔心

擔心既係整體髮量

如果某個位置用手機近距離強光射會見到肉
係咪即係開始大獲?
今年18歲 我懷疑自己有雄性禿 前額比較稀疏
見到頭皮 有食煙 好驚自己係30歲之前甩晒D頭髮

留意定啦

可以
自己接受到就可以

Toppik
樓主講係大牌子來
27oz

唔會
沖涼先會甩

十年巴

睇到大家咁積極,今日開始食finpecia 等緊水劑黎,到時雙管齊下希望有用啦

三樣野都冇衝突
但濕左最好乾小小先落髮粉
廢是一達達

可以
自己接受到就可以

但係我又想改善雄性禿 日常生活有啲咩可以注意?

Toppik
樓主講係大牌子來
27oz

唔會
沖涼先會甩

今日第一日用
用左次後 佢真係會變到好似頭髮咁
可能我用多左 摸去有少少黑粉 再摸乜都冇
但hold到全日
好開心
之前check過有慢性前列腺炎
食唔食得藥

呢層建議你去醫院做一個詳細檢查
醫生都答你唔到

要做咩檢查
點解話答唔到?

唔會
沖涼先會甩

十年巴

三樣野都冇衝突
但濕左最好乾小小先落髮粉
廢是一達達

唔會
沖涼先會甩

今日第一日用
但hold到全日
好開心

溝女的機會開始

唔會
沖涼先會甩

今日第一日用
但hold到全日
好開心

溝女的機會開始

佢用頭頂噴spray幾好 但我想用前額 好易出汗就甩

搽藥跟返早晚就得

琴日朝早突然gel 頭同枕頭加埋甩左成廿條
但我上星期又睇多次醫生佢都係話我照噴就得唔洗我食藥.......
講到我好輕微
不過我甩得好唔穩定
有時甩幾條
有時十幾廿條
巴打點睇....
(個頭依加仲係正常)

講左幾十萬次
甩髮係正常
正常人不論男女都會甩髮
唔洗過份擔心

擔心既係整體髮量

如果某個位置用手機近距離強光射會見到肉
係咪即係開始大獲?

係呀

可以
自己接受到就可以

要福不是禍 是禍擋不過
冇得避

唔會
沖涼先會甩

今日第一日用
但hold到全日
好開心

溝女的機會開始

佢用頭頂噴spray幾好 但我想用前額 好易出汗就甩

前額冇得用
用到都好難
明明前幾日個頭仲好厚,但係可以過多兩三日就簿返,成日都係咁,其實有咩事會係咁,可能過多排又會變返厚,不斷loop 希望食埋藥有效d,不過我有留意過我係每逢通過頂,同埋食得好濃味就會出現咁既情況 ,上面十年巴叫我植髮,我而家都未畢業點植呀 呢件事成日影響我,搞到我連去搵工都冇信心。
前額稀疏應該用regaine 5% 定 2%
明明前幾日個頭仲好厚,但係可以過多兩三日就簿返,成日都係咁,其實有咩事會係咁,可能過多排又會變返厚,不斷loop 希望食埋藥有效d,不過我有留意過我係每逢通過頂,同埋食得好濃味就會出現咁既情況 ,上面十年巴叫我植髮,我而家都未畢業點植呀 呢件事成日影響我,搞到我連去搵工都冇信心。

巴打我情況都似你咁都係畢冇耐開始搵工
有d位時好時唔好.....
已經準備好買藥 內外一齊黎

可以
自己接受到就可以

雄禿係基因問題
唯一可以增強改善既地方係你心境

共勉之
前額稀疏應該用regaine 5% 定 2%

我有叫你植髮?
留意整體髮量有冇變少
頭頂有冇變稀疏

冇時好時唔好呢回事
好就好 唔好就唔好架啦
rogaine 可以係邊度買到?
同埋價錢大約幾多
係咪只要係脫髮,即使係早期脫髮都要食一世藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞