雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
今年先19 其他位好正常但左右兩邊額角個角有少少向上 好驚一路甩落去

留意定啦
而家用左minoxidil 大約1個月..個M位脫左好多頭髮..係咪好事
好撚樣衰...唔想出街

m位照搽啦

講到好撚恐怖 唔敢用

有幾呀? 唔搽咪仲得人驚

照鏡前額最覺眼 仲狂脫期 不敢想象
有無女性脱髮解答
18歲 前邊啲頭髮稀疏 中間條介好明顯 髮線後移 身邊嘅女仔朋友髮量可以係我成倍
Both係乜 求解答
頭皮成日有d紅左咁既點
係咪頭皮發炎
有無女性脱髮解答
18歲 前邊啲頭髮稀疏 中間條介好明顯 髮線後移 身邊嘅女仔朋友髮量可以係我成倍

你要靠搽藥架啦
再係咁要植髮 女性冇咩大問題
因為多數留長
Both係乜 求解答

外用 內用
頭皮成日有d紅左咁既點
係咪頭皮發炎

有冇咩溫和既洗頭水推介
而家用左minoxidil 大約1個月..個M位脫左好多頭髮..係咪好事
好撚樣衰...唔想出街

m位照搽啦

講到好撚恐怖 唔敢用

20歲 開始頭頂愈黎愈小頭髮(幫襯開既髮型師都發現到)
而且前面好微開始m字
老豆40開始已經光頭 可能關遺傳事
巴打有無方法補救
同埋電視機成日賣果隻德國洗頭水有無用?
唔該
利申巴

求答
留名
22歲,feel到頭頂同前面開始梳,我應該點做?老豆冇禿,老母就有d。。。我想睇醫生先,但唔知去邊睇好。。。想問去普通診所睇皮膚科得唔得?好驚救命。。。
見到呢個post感觸良多

十幾年前中學生一名,得零用錢都花晒黎搞甩頭髮
果時網絡又唔算好發達,搞左好耐先決定食藥同搽野,不過搽親都敏感,所以停左。

最後食藥,都食左十年,的確有效,我就無副作用。
由保康x太貴轉食保烈x,個人的睇法都慢慢變,而家接受到呢個事實,無再食藥。

希望大家努力。

另外一問,其實如果想要bb,係咪要停藥一段時期先好造人?
頭皮成日有d紅左咁既點
係咪頭皮發炎

有冇咩溫和既洗頭水推介

前面提過 eg Johnson bb 施巴
有無巴打講下用完rogaine幾耐會出玩狂脫期
係咪甩得好多
好擔心
係咪甩得好多
好擔心

我用左一個月起m位,真係明顯少左頭髮
係咪甩得好多
好擔心

好驚
會維持幾耐?
係咪甩得好多
好擔心

有無人試過M位都有效?
我由3年前d頭髮由左手邊甩到右手邊,愈來愈薄,依家左手邊開始甩得好明顯,好易見到肉。依家洗完頭其實就見到勁多肉差唔多無咩頭髮,係要吹乾d頭髮先有用擋到d肉
醫生話我雄禿,但我又唔係M字額咁甩
我個成日都有洗頭。得行就好痕
我其實係咪雄禿?

醫生都話係 就應該係啦
我睇唔到你個頭咩情況
但雄禿一般係M 地中海

因為醫生望完我。就話我似老豆。應該係果類。
家庭醫生黎。唔係皮膚科果類。
我老豆老母又話唔係遺傳,都唔知係咪安慰我,搞到我都唔知真定假,寧願去拜神食中醫都唔俾我食果隻藥。
我就keep住咁甩
想問一下rogaine如果過左期仲用唔用得?有3支過左成年幾兩年期..

唔洗問啦下話?
係咪甩得好多
好擔心

好驚
會維持幾耐?

上網睇大約一個月 因人而異 希望用落無事

好驚
會維持幾耐?

上網睇大約一個月 因人而異 希望用落無事

想問下巴打 剩係搽m位? 頭頂 前額 或其他稀疏位有沒有搽? 係未搽邊個位都係先腐而後重生

利申 準備用Kirkland 5%
想問多少少

我岩岩開始食 finpecia 如果出現副作用通常係咩?起唔到機?無晨勃? 想了解多d
我由3年前d頭髮由左手邊甩到右手邊,愈來愈薄,依家左手邊開始甩得好明顯,好易見到肉。依家洗完頭其實就見到勁多肉差唔多無咩頭髮,係要吹乾d頭髮先有用擋到d肉
醫生話我雄禿,但我又唔係M字額咁甩
我個成日都有洗頭。得行就好痕
我其實係咪雄禿?

醫生都話係 就應該係啦
我睇唔到你個頭咩情況
但雄禿一般係M 地中海

因為醫生望完我。就話我似老豆。應該係果類。
家庭醫生黎。唔係皮膚科果類。
我老豆老母又話唔係遺傳,都唔知係咪安慰我,搞到我都唔知真定假,寧願去拜神食中醫都唔俾我食果隻藥。
我就keep住咁甩

再睇多次皮膚科囉, 有間網上登記免費睇(唔記得咩名)
個頭係你既, 繼唔繼續拜神食中藥就自己決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞