雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
我1月9日係ebay訂rogaine foam, 4個月份量
今日終於到

但佢到期日係2017年4月
樓主,最近呢幾個月開始狂甩,每次洗頭同跳頭都甩十幾條,吹完頭成個洗手盤都係頭髮,關唔關返工返地盤事,果度空氣又乾又大塵。仲有我夜訓少飲水,同埋我本身梳左一年all back,最近一甩都無再gel。睇過健康院醫生,佢話我係壓力大。想請教巴打究竟我係咩事
樓主,最近呢幾個月開始狂甩,每次洗頭同跳頭都甩十幾條,吹完頭成個洗手盤都係頭髮,關唔關返工返地盤事,果度空氣又乾又大塵。仲有我夜訓少飲水,同埋我本身梳左一年all back,最近一甩都無再gel。睇過健康院醫生,佢話我係壓力大。想請教巴打究竟我係咩事

今年二十一歲
我1月9日係ebay訂rogaine foam, 4個月份量
今日終於到

甩頭髮係冇問題 你要留意整體髮量同髮尾
Rogaine 應該買泡沫定係藥水?

琴日買左港版regaine 好撚貴 $5xx得1個月療程

上網平10倍

上網平10倍

水劑平撚到難以想像

上網平10倍

Foam 版上網/香港邊到買最平?
今日終於到

巴打唔介意既 賣支比我
樓主下次再訂 可以幫小弟訂埋

冇信用卡 唔想比代購賺
飲硬水會唔會甩多d頭髮?
我知唔關雄禿事,但我有女性朋友去英國讀書話甩多左頭髮

我就係去完澳洲開始甩頭髮
甩既位置係雄性脫髮既位置
由充滿希望咁覺得返香港就會好返
到依家相隔半年
已接受現實自己係雄性脫髮
無知一問 去日本旅行印保帶唔帶得上機?

上網平10倍

Foam 版上網/香港邊到買最平?

ebay
amazon

你試下啦 冇可能搵人次次幫你

有可能令頭髮乾旱
但唔會有雄性禿

有可能令頭髮乾旱
但唔會有雄性禿

頭髮乾會唔會易甩d?

帶左半排保記去乜事都冇,你帶幾十盒可能會問下你既
爬文見到之前有人話生仔前pro生後fin,想問點解?
點解我用完minoxidil嗰位會勁多頭皮?
會唔會因為一日洗2次頭?
爬文見到之前有人話生仔前pro生後fin,想問點解?

佢意思唔係咁
唔洗特別理解
成份係一樣

有可能令頭髮乾旱
但唔會有雄性禿

頭髮乾會唔會易甩d?

甩左會生返 。
生唔返毛囊萎縮先需要關註
點解我用完minoxidil嗰位會勁多頭皮?
會唔會因為一日洗2次頭?

正常的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞