雄性脫髮、食藥買藥搽藥、植髮織髮謬誤。你問我答(2)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
20歲男
每日洗頭都甩20-30條
吹頭又會甩多10幾條
每日起身枕頭又有10幾條
個頭夜晚洗完, 訓醒起身就會有少少油, 同埋有陣味, R下佢會甩d油脂粒/油脂泥
請問應該睇普通診所西醫, 定專醫脫髮既診所? 定係睇中醫?

係呢個post講睇中醫你會被人屌到開花

睇中醫可以出返去
想問 我老豆70歲 有m字額(佢後生到依家都係all back)
但我呀哥就好多頭髮,完全無脫髮問題,

而我22歲 已經m字額,得返啲毛仔,

想問係咪隔代遺傳?

我既情況會唔會有地中海或其他問題?

想問埋點樣救...兩年前開始戴帽,有時出哂汗都照戴,
夜訓,成撚日打飛機(每日打)

唔出奇
都係搽藥食藥
20歲男
每日洗頭都甩20-30條
吹頭又會甩多10幾條
每日起身枕頭又有10幾條
個頭夜晚洗完, 訓醒起身就會有少少油, 同埋有陣味, R下佢會甩d油脂粒/油脂泥
請問應該睇普通診所西醫, 定專醫脫髮既診所? 定係睇中醫?

係呢個post講睇中醫你會被人屌到開花

咁唔講中醫
補充: 換過好多隻洗頭水, 日本success, 霸本, 咖啡因, 無矽... 都係冇分別

用返藥啦
你個類起唔到任何作肥

唔求醫好m字額
只求髮線唔好再向後
1200屌唔屌得過?
學生哥冇咩錢食咁貴

晴天健康館 460 100片

Sor 自膠 打漏, 屌得過

多謝巴打
即刻入番箱先

呢間森髮賣既野係咪信得過?同埋點解副廠出既可以平咁多 好驚同正牌保康絲唔一樣

BTW: 呢個好似仲抵?http://www.foresthair.org/index.php?m=content&c=index&a=show&catid=20&id=49

答唔到
但假既好難咁賣法

咁買上面張圖個隻係咪冇問題?
廿幾歲
M額同中間頭髮開始稀疏
日日沖涼都甩頭髮
應該用咩方法好@@
係唔係直接買保康絲食就得
唔洗睇醫生診斷幾多期先再食藥
同埋食藥係唔係有機會生前列腺癌
除咗有機會生癌食藥仲有無其他負作用

好似無話會生癌wor

好似無話會生癌wor

從來冇呢個講法
廿幾歲
M額同中間頭髮開始稀疏
日日沖涼都甩頭髮
應該用咩方法好@@

食藥搽藥
正廠同副廠保記好似係成份一樣 製作過程唔一樣? 咁樣會唔會影響藥效?

好似無話會生癌wor

從來冇呢個講法

如果會生癌應該賣唔出

好似無話會生癌wor

從來冇呢個講法

邊個話無
https://en.wikipedia.org/wiki/Finasteride
The FDA has added a warning to 5α-reductase inhibitors concerning an increased risk of high-grade prostate cancer, as the treatment of BPH lowers PSA (prostate-specific antigen), which could mask the development of prostate cancer.

好似無話會生癌wor

從來冇呢個講法

邊個話無
https://en.wikipedia.org/wiki/Finasteride
The FDA has added a warning to 5α-reductase inhibitors concerning an increased risk of high-grade prostate cancer, as the treatment of BPH lowers PSA (prostate-specific antigen), which could mask the development of prostate cancer.

warning
但由於隻藥出世時間太短
唔足夠對照有冇可能引致cancer
但天生dht 低既人用黎做對照組 , 係冇關係。
正廠同副廠保記好似係成份一樣 製作過程唔一樣? 咁樣會唔會影響藥效?

製作過程唔清楚
你可以食返正廠

從來冇呢個講法

邊個話無

warning
但由於隻藥出世時間太短

廿幾年唔係應該有問題都知哂?

從來冇呢個講法

邊個話無

warning
但由於隻藥出世時間太短

no

從來冇呢個講法

邊個話無

warning
但由於隻藥出世時間太短

1999年上市
2000年中先廣泛推廣
想問 我老豆70歲 有m字額(佢後生到依家都係all back)
但我呀哥就好多頭髮,完全無脫髮問題,

而我22歲 已經m字額,得返啲毛仔,

想問係咪隔代遺傳?

我既情況會唔會有地中海或其他問題?

想問埋點樣救...兩年前開始戴帽,有時出哂汗都照戴,
夜訓,成撚日打飛機(每日打)

唔出奇
都係搽藥食藥

要睇阿媽果面有無甩
買左kirkland ,用黎好水,搽完洗唔洗按摩?

及早啦屌

唔求醫好m字額
只求髮線唔好再向後
1200屌唔屌得過?
學生哥冇咩錢食咁貴

一直都係食返finasteride

呢隻邊到有得買平嘅
係咪要醫生處方
追完個post 1 好多問題

頭頂一時甩好多 見到底
一時又好似出返黎咁 其實係咩玩法

白頭髮又有無救

點知毛囊死左 係咪甩出黎既頭髮末端有一粒白色野

19歲太後生 但頭頂好似有甩 頭髮又幼
食唔食藥好
同埋食藥唔揸野 係咪生得慢但都會生

及早啦屌

唔求醫好m字額
只求髮線唔好再向後
1200屌唔屌得過?
學生哥冇咩錢食咁貴

一直都係食返finasteride

呢隻邊到有得買平嘅
係咪要醫生處方

追下post啦
追完個post 1 好多問題

頭頂一時甩好多 見到底
一時又好似出返黎咁 其實係咩玩法

白頭髮又有無救

點知毛囊死左 係咪甩出黎既頭髮末端有一粒白色野

19歲太後生 但頭頂好似有甩 頭髮又幼
食唔食藥好

整體髮量
同甩髮既粗幼程度
如果頭髮幼細就響起警報
同埋食藥唔揸野 係咪生得慢但都會生

冇100%
但你都食得藥我建議搽埋啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞