程式交易日與夜

1001 回覆
146 Like 10 Dislike
類似,要入一堆rules,透過呢堆rules再演算出幾何級數既rules
留名支持
想問你1分鐘chart 既backtest period 係幾長到?又或者試左幾多個trade 先出到?

暫時用緊個program 入左d critreia 之後自動gen d profitable 既signal 出黎,但再做d monte carlo stimulation 就覺得個risk都係有d高,所以仲停係測試階段
同埋每日optimize 唔怕over curve fitting咩?
我想問DATA FEEDS用了幾錢
今日係奇蹟日!
其實我用緊Meta Trader 4做程式交易了幾年,一直測試後都是賺不了真正的錢,見到樓主的新思維,想交個朋友睇下我自己有沒有得著,下面是我用DEMO倉(不是backtest)過去一星期的結果

如果有bro試左ML,真係可以分享吓

以我所知ML去做stochastic 既野應該無好result
補多句,即係好似用ML 估擲公字咁
即係backtest賺,但真trade蝕?
有無試forward sim trade睇下咩問題?
Trade數會唔會好多?滑價問題?

講多少少,交流下
我無做BACKTEST的,用真倉的DEMO倉試的,所以我就想知MC的BACKTEST,因MT4的BACKTEST不準。
我想知你說的電腦會學習,我想知道你backtest完的report,佢有咩INFO俾到你,可以POST俾我睇嗎,THX
可以試下extract mt5 broker data 去mt4做backtest 會準d

我自己就用緊dukacopy 既tick data
就算同一set data, 用timeframe 同real tick stimulation 係完全兩個結果黎
MC套power lang 咁簡單, 點做到machine learning? 定你call 3rd party api?
你之前說過machine learning可以除錯,如果我以前有個EA在Demo倉RUN左17星期,是用DEMO倉落市場直接做交易,頭10星期都可以穩定WIN,之後7星期就浮浮沉沉,machine learning可以為這七星期的除錯?

呢張圖是見到MC 的REPORT,圖中的select net profit是不是就是machine learning在眾多組合根據最好表現的情況而得到的net profit,如何在MC知道那一個組合好些?

因為我用過meta trader 4,5,jforex都用過做左一排TEST,所以想知個MC個REPORT如何幫到自己TEST

我自己主力在外匯
應該一個 ea 正常都有機會有一個stagnation period 掛? 只要唔多過backtest 時候既結果,同dd 可以接受既話,應該可以繼續run 落去
所以我最想知都係MC個backtest同real差幾多,例如我用個DEMO TRADE 1日有10個TRADE,之後backtest番呢一個,究竟有多少trade,不知道師兄用dukascopy有無了解過呢個情況,我之前有用過dukascopy的另一軟件,jforex

圍棋記知不知道MC個BACKTEST又如何
31913 買Call 都賺到?
所以我最想知都係MC個backtest同real差幾多,例如我用個DEMO TRADE 1日有10個TRADE,之後backtest番呢一,究竟有多少trade,不知道師兄用dukascopy有無了解過呢個情況,我之前有用過dukascopy的另一軟件,jforex

呢條trade好靚。
即係31913 Call
31993 止賺?

高追到
我2月開始每日開市競沽,SET食11點止賺
去到而家都未失效
唔set 止蝕?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞