程式交易日與夜

1001 回覆
146 Like 10 Dislike
開始同原意有所偏離了
睇嚟都冇咩人想討論技術 就淨係想買人野等收錢
力不到不為財啊各位
巴打, 你係我條問卷LINK到留EMAIL比我, 話你係PAVALION巴打, SEND D野你睇
好啊 夜小小
圍棋巴有時間就麻煩你check下email
巴打,想將平時嘅買賣策略寫成程式嚟買賣,邊到可以學同test下
黎緊有無機會分享下個structure係點?

(無錢投資/ug做過computer vision research/撈銀行)

有幾本入門書可以參考下, 左1叫做入門必睇, 講得好詳細, 不過會比較悶, 似教科書,
左2可以話係精讀書, 睇晒應該都夠你寫到一套CODE,
左3係字典黎, 你BASE ON你想寫既野, 係入面左抄抄右抄抄就得,

之後就係要靠GOOGLE了
你意思係邊方面既structure
👍🏻

25 june 2018 update balance
macd/divergence +RSI
巴打,我都想由頭學起。係咪應該睇左你上面既書先。
其實最緊要本身有套賺到錢既策略,如果唔係程式交易未必幫到手
ml structure

同埋我想問 hsf history data有無free source / multichart trial down唔down到
日線有investing同Yahoo
呢d伏真係過左咁多年都仲係有人中
Child登真係child登
想搵min甚至second, 仲摸索緊想backtest下
呢d有免費俾到你港交所仲使賺既
你研究下可能有既
以前聽講d人可以call到aastock etnet個d api去拎即時報價
唔知會唔會都抽到呢d
牛牛api唔知有冇啦
港交所好似都係得hsi !?
冇晒動静
等待樓主回覆
因為呢幾日無TRADE, 不過琴日有, 而家UPDATE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞