程式交易日與夜

1001 回覆
146 Like 10 Dislike
想問下樓主你個strategy 細期都適用?

12 JULY 2018 UPDATE BALANCE
要改少少野,交易原理一樣
29.6%
希望樓主唔介意我問多一條
樓主有冇用過係其他期貨市場?
有,相同原理可以應用係唔同市場,但當中既var又要tune過,

試過始終港期最好result

話說細期RESULT好似仲靚少少, 不過交易費太貴
其實每日我係tg group已經係開心share, 跟左應該都執3皮

如果策略上分享,我只可以講,箸眼於非指標交易策略會易賺錢好多

終於有trade, 一贏一輸,好彩都唔使輸
對於AI程式一竅不通嘅我,覺得好似AI好似神一般嘅存在
其實可能加減乘除都可以夠贏錢
搞左十幾個指標各種條件成大半個月,最後發現一個指標秒殺晒d花巧野

覺得自已係on9

25 JULY UPDATE BALANCE
係, 其實最簡單已經得
其實algo trade 需唔需要用TA 嗰d 技術指標
巴打睇邊類var 多
多數都會用ta indicator做一兩層濾網,
但我自己就全無指標,我係量化江恩理論

回報創新高總算唔錯,

發覺雖然有好多巴打對租用有興趣, 但原來好多人都無接觸開MULTICHART, 要一個個TEAMVIEWER咁教都唔係辨法,
諗緊不如係FACEBOOK PAGE講多少少點樣SET UP, 再簡單講下D基本野,
PAGE就開左, 但係乜都未打的, 諗下點樣由最基本講起先
https://www.facebook.com/Algoexp/

TG CHANNEL繼續每朝UPLOAD TRADE位

https://t.me/joinchat/AAAAAEZtV3u99RjddwYKDg
之前有提及過, 用非指標買賣呢個方向 (EG: PRICE ACTION),
因為咁樣先可以減低DELAY, 所以你見我其實每朝都已經可以出定晒D位,

另外自己個人意見就係減低TRADE數
欣賞巴打仲keep住更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞