程式交易日與夜

1001 回覆
146 Like 10 Dislike
巴打呢個paper trade 定真錢黎
呢到個REPORT就係PAPER TRADE, FACEBOOK PAGE就POST緊真STATEMENT

今個月好多大裂口 平時食唔到既high risk位今個月都食哂

25 OCT 2018 UPDATE BALANCE

嘔返少少出黎

我過套put過夜 你個套有冇signal過夜?
我套策略唔過夜的
有冇興趣出YouTube live炒?說服力大D
遲下先, 不過我諗應該夠晒說服力, 每日TG開市前POST晒即日位, 又有真STATEMENT
全部trade 都賺?
真係識炒嘅邊會咁得閒開live
其實開個LIVE又無所謂, 呢個IDEA幾好, 不過要遲D先得閒搞
新手請教吓
當我trade恆指細期 mc嘅滑價/手續呢啲應該去邊set
daytrade嘅滑價應該考慮啲咩因素 點樣訂
其實好睇你TRADE數同埋條CODE係點寫,
對於我黎講我唔係太著重滑價同手續費,
有D人一見到人地個BACKTEST REPORT無加滑價同手續費就係到笑,

以我為例, 我TRADE數1年先200-250次, 而且寫法係IF XXX, THEN BUY NEXT BAR AT MARKET,
基本上BACKTEST REPORT反映左個價已經, 亦都唔存在會唔會係某個價位買唔到, 要用一個更差既價黎買既情況,

就算同時TRADE緊10張大, 其實最多都係某幾張滑1-2點

所以結論係個LOGIC寫法, 同埋TRADE數
thankyou
自己都嘗試搵緊啲一個交易日淨係會出入1~2次嘅signal, 同埋都係next bar at market多, 嗰啲stop/limit貌似搞到自己仲亂

就咁聽落 以上嘅情況下 應該滑價影響唔大 我仲諗緊怕最後會同backtest差好遠
自己個strategy走順勢為主 30mins圖
backtest發覺啲牛皮啲嘅月份就容易出事
有冇咩建議或者諗法
金剛炮師兄
牛牛有backtest?
小弟係剛接觸牛牛 亦都對牛牛既coding有興趣 能否向你請教一下?
想問你地用咩programming lang 去寫 ? C or java?

出完TRIP返黎, UPDATE返個去1星期RECORD先,

下星期TG LIVE TRADE位如常朝早UPDATE
唔駛阿 佢有CLI 要開住佢 再call佢啲接口

(不過牛牛無期玩呀)
清,我用tradingview玩其實係咪一樣得?
您意思係玩乜先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞