程式交易日與夜

1001 回覆
146 Like 10 Dislike
+1
原來唔經唔覺就黎半年
支持!!
見到巴打你tg post , 又short profit, 又high cross above xxx, 可唔可以解釋下
其實係將我條algo文字化,
你見啲字有幾隻色,分別代表唔同call/put既組合,
當trigger到其中一個位,就會用該隻色既其餘2個位做止賺蝕
以昨日嚟計 係咪綠色 465 long
569 take profit?
正確
咁巴打宜家有冇再做咩微調/testing 係system 度?
定係由得佢自己行
無調好耐,除非交易時間再轉我先要調
今日個long 唔係triggered+cut lose左咩?
因為我見你之前triggered賺果d有post
可唔可以全部triggered 既trade都post?
留名學野
今日CUT LOSS左,
我個EXCEL全部TRADE都有MARK架
咁今日個high risk short 有無execute?
有group ?
其實呢 mc官網都有哂video教學點樣import ib data同signal

我都係一邊睇一邊setup
我都係GOOGLE, 不過好多巴打都真係無接觸開, 今晚我TEAMVIEWER左4個鐘
有, 今日輸
有個CHANNEL 比我UPDATE個STRATEGY

https://t.me/joinchat/AAAAAEZtV3u99RjddwYKDg

另外岩岩都開左個FB PAGE

https://www.facebook.com/Algoexp/
high risk 260short target159
夜期可能hit呢

個algo 會過市嗎?

2 AUG 2018 UPDATE BALANCE
唔會過市, 同埋11點40分會平晒架啦, 所以一陣到止賺位都無用
真係中咗

其實點解唔等到1255?
24:55先啱
其實係咁岩今次真係HIT中,
BACKTEST過, 玩到完場同我而家11:45完場PERFORMANCE係差不多,
但如果我要玩到完場, 好多野要調過

2 AUG 2018 UPDATE BALANCE
巴打我做緊份論文係講also trading 同 volatility 因為本身對呢個topic 都好有興趣,但係因為唔係programming 同數學出身所以都有好多阻滯⋯請問可唔可以指點下我呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞