程式交易日與夜

1001 回覆
146 Like 10 Dislike
有冇師兄玩過spark 我見好似幾易用
巴打 條code係咪有時會gen 4 set 點數, 有時就剩係得2 set(high risk)?
佢每日會計好多位,當某啲位符合所有條件先會出,
得2set即係另外2set唔係完全符合所有條件
想問下hit唔到止賺嘅你係會日市止賺定晚市止賺?
11:40pm會平哂
有冇巴打有興趣買MC life license
依家做緊promotion
想搵多個巴打二人同行

第一個license $997 第二個$747
除返開姐係每人$874就買到life license

想夾可以留tg
15號就完架啦
有冇教學?
有興趣 @bgifn
係咪lifetime? 有冇得再夾?@MyOldfriends

係, LIFETIME,

話說我之前有搞過MATCH想買既人,
後尾有個問題, 就係原來2個人要互想比各自知道個乜乜ID, 雖然我都唔知會有D咩問題發生,
但係令唔少人卻步左
遲D應該會係FB拍片, 講下點樣做D簡單SETTING.
因為其實開左個頭, 之後就會暢順好多,
最煩真係一開頭SETTING, 同拎DATA,

識既1分鐘搞掂, 唔識既隨時搞你成個星期搞到你無MOOD再玩落去
我岩先google過下好似真係會有d煩
好似話第2個license係under第1個ge main account
其實都係慳百靚usd, 算啦
lm

琴日個止蝕位好準, 摸頂CUT LOSS
想問下樓主你係喺workplace 度用@HSI做reference (#data2), 黎trade即月期指(HSIQ8)
還是係喺symbol mapping 對校?(即係Chart symbol = @HSI, Broker symbol = HSIQ8)

如果係咁你會點轉倉?
因為我唔會過夜,所以冇轉倉呢個問題,所以我只係會用返即月期指,唔會用@hsi
無轉倉問題ok我明嘅

但係你唔需要攞@hsi 做歷史資料計數咩?
其實早一年定半年前,ib無@hsi呢樣野,
要自己將每個月既期指set連續月,
我做back Test就會用連續月呢個Data, 當然data同@hsi一定會有出入,因為大家轉倉日子唔同
其實早一年定半年前,ib無@hsi呢樣野,
要自己將每個月既期指set連續月,
我做back Test就會用連續月呢個Data, 當然data同@hsi一定會有出入,因為大家轉倉日子唔同

請問@hsi係點用?

我都想喺 ib 拎/自製 continuous data
做backtest。
應該點最好呢?

(我依家係dl晒所有月份嘅1min data)
大戶睇住你嚟食
留名學野 樓主有冇方法可以同你傾下計學下野咁
@HSI無話點用架, 即係佢已經整左連續月比你咁解,
如果你想自己整, 上網SEARCH連續月就得, 我條LINK過左期
我TG CHANNEL入面有我手提,
不過我無乜教學, 最多教下你點樣SETUP, 駁DATA, 寫CODE個D入返程式交易GROUP可能更加幫到你
仲諗緊買.net版定normal版
巴打有冇建議?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞