程式交易日與夜

1001 回覆
146 Like 10 Dislike
30 JUNE 2018 UPDATE BALANCE

係, 睇呢幾本已經夠入門
有,其他期都試過,但港期既表現最好
不如開ib acc, 有2年1分鐘data夠哂玩
樓主大慨幾時可以share strategy?
初頭有贏有輸 都好地地
但近呢個月淨係贏無輸過 開始有啲懷疑
我每日9:30 係tg post哂即日位
如果想搵10年1min data 邊度會有?
Hkex, 淘寶,

但老實講,做daytrade, backtest咁耐歷史無太大作用
係。
除咗 intraday, 我都有啲想trade 長少少, 例如 30min
玩住2年,建立到一套賺錢既策略先,

耐歷史既data for backtest 坐大浪既策略

2轉

4 JULY 2018 UPDATE BALANCE

9 JULY 2018 UPDATE BALANCE
巴打 小弟新手上路 岩岩學玩multichart 想問下點解我ib度買左Hang Seng Indices HKD 15.00同Hong Kong (HKFE) Derivatives HKD 25.00 但點解我係QM度搵唔到HSI HKFE個exchange既?麻煩晒
Tg group係咩?
https://t.me/joinchat/AAAAAEZtV3u99RjddwYKDg

TG CHANNEL黎, 入面主要係開市前UPDATE位
左上ADD SYMBOL, 之後揀返IB,
揀FUTURE, SEARCH HSI, 應該會搵到架BOR
唔該巴打!

Triggered
巴打你個revenue係用一張大期去trade?

如果係同一樣既點數 玩細期咪相對上賺/蝕少好多?
咁細期按金少D麻, 50點變10點, 賺蝕自然少D

11 JULY 2018 UPDATE BALANCE

12 JULY 2018 UPDATE BALANCE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞