程式交易日與夜

1001 回覆
146 Like 10 Dislike
普通垃圾商科,非電腦非數學
乜可以咁既咩
得架,類似係用multichart export條code, send比人用,不過佢開唔到黎睇咁解
遲d tg 請教下你
其實我諗緊點樣同大家溝通,但又唔想自爆
tg?
本身tg要用黎做野,所以而家先開個channel廢事自爆
請問大家有沒有用MC+IB, 回補數據好耐
有沒方法解決?
您回補少過1分鐘bar既data?
C兄們 有個咩ricky cheung 既座談會值唔值得去睇 主要講algo點trade果d 都知佢水我地去上堂但都想去學下野

UPDATE返過去一星期

(即日UPDATE會係TG CHANNEL
https://t.me/joinchat/AAAAAEZtV3u99RjddwYKDg)
回補5分鐘的,1年data,YM, HSI, Cl 等了幾小時還未完成
一個一個黎, 唔好一次過回補

一邊等睇德國, 一邊REVIEW返個STRATEGY, 暫時都好穩定, 向全年10萬PROFIT進發
勝率咁高
你個program好robust
有冇諗住用leverage去improve gain?
暫時都唔會住, 自己本身無太多資金, 主要靠出租STRATEGY比朋友賺外快, 反而自己放入去ALGO TRADE既資金唔算太多
發覺有唔少巴打對租用呢條STRATEGY有興趣, 所以整左個問卷問一問大家既意見, 收集完意見後先會決定會否租出, 因為驚影響RESULT

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeE_enCQNwRP0CGiJYrFgbVvtKXuvjrpm02nGvwa22XixHS1g/viewform?usp=sf_link
如果巴打對條strategy 有信心
做大槓桿唔係仲有效咩?
如果你開放租用左出去
即係trade既對手都係用緊同一個strategy
其實一定會影響profit
定係你打算租出去收好貴
因為私人原因, 我係做唔到任何借貸, 而接近8成資金都放晒係磚頭上,

其實而家租緊比10個FRIEND到, 我將個STRATEGY折開左2邊, 將買入賣出位+/- X POINTS,
我收佢地都係幾舊水一個月, 橫掂都係, 不如折多2舊, 最盡比30個人用我諗都OK, 當然如果一失效就會STOP返
個問卷反應好熱烈

有D意外係好多巴打無用開MC, 但又好多巴打都有IB ACC,
咁都好D, 無用開MC其實我教點樣SET 30分鐘內搞掂, 但如果係無IB ACC, 就真係幫唔到, 真係要自己用D時間開,

D EMAIL會過多幾日一次過覆講埋個詳程

好快一個月十萬
留名等租
留名

19 june 2018
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞