程式交易日與夜

1001 回覆
146 Like 10 Dislike

13mar
Easylang
31694 都算準啦 差幾點

想問下你用左邊堆indicators做parameters?

timeframe 係幾多?
求講解一下點玩program trade
有市場經驗但無program底
謝謝

Done
你個algo又好似幾準
除左titanic仲有冇其他keywords可以參考下?
lm學野
幾神奇 同我人腦分析差不多
一個課程收幾錢
想報名上堂
留名
巴打其實程式交易係咪都係用圖表數據、技術指標黎分析?
然後搵到當中既pattern
巴打可唔可講解下點做
樓主記得update
點解d cutloss同take profit既ratio差咁遠?輸兩鋪要嬴多幾鋪?
樓主可唔可以教下小弟成個流程大約係點?
其實個ratio會變,您見琴日同今日個cutloss點數唔同
有無用ml?
本身都對machine learning 有興趣,但只識少少stat 野,唔識programming

睇完titanic ,cross validation 係 將data 分開去run classifier ,再搵個mean score?

我大概都明titanic 個係用已知 train data 堆feature 去classify survive or dead

但可唔可以講多d 你trading 係點用ml 做?

Thx

夜晚又TRADE多轉
留名
見到都幾多師兄問關於技術上既野,

其實老實講, 我PROGRAMME唔勁, 直頭可以叫做新手, 但我覺得玩PRGRAMME TRADE/ALGO TRADE需要既寫CODE知識唔需要太多, 反而你既IDEA佔8成重要,

我自己係一個諗野人, IDEA我有好多, 寫到就寫, 寫唔到就GOOGLE, 再唔係就搵人幫手寫,
以前不嬲都係諗D IDEA出黎再寫黎TRADE, 好好彩地我諗既10條有9條都賺到錢,

所以玩ML前, 我覺得本身自己用緊既STRATEGY要賺到錢先可以, 如果唔係, 一開始INPUT一D 錯既野比佢, 根本佢都唔會LEARN到賺到錢既野比你
入貨個位係PRGRAMME 自己諗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞