程式交易日與夜

1001 回覆
146 Like 10 Dislike
要當game咁,auto就等佢自己auto,
如果auto trade完會驚,即係玩得太大了
呢家我套野run細期係work 但放去大期用又有偏差 我用緊tick data 你覺得係邊到令到唔一致? 大期成交多d多假破位?
其實用1 min黎trade都夠做喎
有偏差係正常, 我個套用落大細期到都有偏差, 不過RESULT有90-95%一樣,
因為大期同細期雖然走法接近一樣, 但係點數唔同,
好似2800同恆指既原理一樣
因為我用xo 3x3hl 分鐘同秒同tick都幾大分別 你用燭right?
我用1分鐘,
你唔同time frame當然大分別
今日d滑價勁到

有個trade來回只差10點
今日268平左271 put 再269 call
巴打做swing trade?
算係 通常1日~2日

18 SEP 2018 UPDATE BALANCE

琴日連橫輸
其實呢個唔係滑價黎, 因為我係BUY NEXT BAR AT MARKET, REPORT PERFORMANCE反映左,
REPORT反映唔到個D先係滑價, 例如實際上係預計買入位無成交, 迫你以更高價位買, 先會形成滑價
係咪因為昨日行好古怪trading range day?

會有咩對策
巴打有無take profit? 定喺今天AO止蝕?
無架,繼續run同信佢,因為一定會有呢啲時間
lm
師兄,想請問如果buy next bar at market 但因為港期只能出限價,咁應該點set先可以照市價買到?thanks
你用multichart寫?
係呀,唔係好識點先可以set 照現價(market)買入, thanks
照寫buy xx contract next bar at market就可以,
以1分鐘圖為例,咁就會下支bar一開買入
thx, 明白,我試試先
無動作 用得就信佢
今日好瘋狂
日日係咁就好
希望中埋最後一住,咁就追番琴日輸嗰啲之餘仲有賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞