程式交易日與夜

1001 回覆
146 Like 10 Dislike
無錯,1分鐘其實好夠用已經
好的,唔該兩位師兄,如果用1分鐘backtest過個result ok, 到真正run嘅時候係咪仲要注意換月轉倉嘅因素?
Daytrade? Dt就唔使理換月,純粹決定幾時trade下月
樓主用deep learning?
岩岩碌到個post
thanks, 明白,Daytrade呀,咁可唔可以直接揀HSI.HOT黎trade?
其實點決定用邊種data?
您意思你幾時轉下月?
我會結算前3,4日囉
之前係唔係有個 excel, 用yahoo 攞 data

仲用咁用到 ?
yahoo好似收咗皮 唔再放呢啲data出嚟
會有分別㗎咩?
有,滑價,
因為同1個價位同時射出大量市價盤
歐陽一心拍個條mc入門精華都講得幾好
岩岩睇完
有興趣接觸algo trade既巴打可以睇下
有冇link ? Thank you
Google keyword就有
想問下命中率同利潤你初初果陣係點定嫁?
一個幾高嘅命中率先可以算得上一條落得場嘅program?
或者expected value 有幾大先算係可用嘅program?
如果係睇spread睇short term野
Capacity 唔會高
好難想像點解我要賣出去
好睇你承受風險能力,我都有低命中高回報既strategy,
但要捱10次先贏1次真係難搞

見過好多work既策略,都係4-7成命中左右
因為某啲原因自己唔可以trade咪會賣,
Forex forum有大量賣緊

7 AUG 2018 UPDATE BALANCE
樓主今日淺藍色入市位無咗止賺止蝕?

btw 點樣可以睇你teamviewer教學?
我啱dl 咗ib 2年 1min bar
原來今朝出個陣未gen到data,

教學應該遲下會放fb
之後revise左,第一注cut loss左,有另一注反手

10 AUG 2018 UPDATE BALANCE

琴日第2注差少少可以止賺打和到, 差幾點都上唔到去

買入賣出位係TG CHANNEL
https://t.me/joinchat/AAAAAEZtV3u99RjddwYKDg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞