[月經] iOS集中討論區 (5) 成地AirPods

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
其實Off 左background app refresh 有冇影響???
呢個功能好L 食電

我打算今晚臨訓開low power算

屌係呢幾日冇啦啦咁, 痴線
Chok 巴而家理想幾錢收beats?

出面收幾多

800 都嚟緊
Chok 巴而家理想幾錢收beats?

出面收幾多

800 都嚟緊

我見人講收黑白銀 有其他色咩?

出面收幾多

800 都嚟緊

有啲鋪唔夠紅,所以可以揀其他色
好似係
其實Off 左background app refresh 有冇影響???
呢個功能好L 食電

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/supplement/20170104/56126262
"記者的iPhone 6s電量僅有約4小時使用時間,以為是電池問題拿去Apple Store換電,職員卻表示原來6s的電池問題,只會影響突然關機,電量消耗得快的兇手可能是WhatsApp的iCloud備份出現問題。

果然,打開設定,按入「設定>iCloud>iCloud Drive>使用行動數據」一欄,發覺系統預設了用行動數據幫不同app做備份。而更嚴重的是WhatsApp備份很易出問題,記者的備份總是到某個程度卡住了,數據可能消耗不多,但手機不停運作很耗電量。實際測試已換新電的iPhone 6s,沒關掉行動數據備份,兩小時用了25%電力。"

屌可能係因為咁

求救啊

廁所水九成係咸水
救番都擺唔耐

冇買apple care整要幾錢到?

擺兩三曰 賣咗佢

6s賣到幾錢?同邊trade好?

出面收幾多

800 都嚟緊

有啲鋪唔夠紅,所以可以揀其他色
好似係

嘩咁正
呢個功能好L 食電

一直冇開過

根本冇用,可以熄鳩佢
呢個功能好L 食電

一直冇開過

根本冇用,可以熄鳩佢

成日見d frd話倒水 個個都開晒呢d"功能"
而家去排隊係咪冇喇? 4點先行得開去睇下

一直冇開過

根本冇用,可以熄鳩佢

根本啲apps都會因為唔夠ram而reload
所以唔多明佢background refresh有咩用
除非係count數據嗰類app可能叫做有啲用

根本冇用,可以熄鳩佢

根本啲apps都會因為唔夠ram而reload
所以唔多明佢background refresh有咩用
除非係count數據嗰類app可能叫做有啲用

由iOS 7開始一出就off

最後一個notification直接出whatsapp個名嘅whatsapp version

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/supplement/20170104/56126262
"記者的iPhone 6s電量僅有約4小時使用時間,以為是電池問題拿去Apple Store換電,職員卻表示原來6s的電池問題,只會影響突然關機,電量消耗得快的兇手可能是WhatsApp的iCloud備份出現問題。

果然,打開設定,按入「設定>iCloud>iCloud Drive>使用行動數據」一欄,發覺系統預設了用行動數據幫不同app做備份。而更嚴重的是WhatsApp備份很易出問題,記者的備份總是到某個程度卡住了,數據可能消耗不多,但手機不停運作很耗電量。實際測試已換新電的iPhone 6s,沒關掉行動數據備份,兩小時用了25%電力。"

屌可能係因為咁

其實Whatsapp對話設定有得關左自動iCloud備份

Whatsapp用得咁密又多圖
根本無需要不停自動備份
隔一排手動襟掣備份就算啦

有D chat group我直頭會隔一排刪哂D對話archive

以前ICQ、MSN年代好多人將D溝女對話備份
試問之後邊個會得閒翻睇?
如果散左拖睇黎都傷心啦

Messenger app既對話根本得好少野係需要留備份
有D人連偷食對話都備份自留罪証
日版airpods係咪一樣係分別? 心旭旭2月去日本果時買
女友站6s用左十幾日就話聽歌用咩耳筒聽都沙沙聲

屌可能係因為咁

謝謝 巴打

入塵
ip6s掉左落廁所 拎反上黎個下完全function,之後我9秒9熜機,再整乾佢,D插口位揾紙巾塞住吸緊水,而家唔敢開機,上網睇人話擺落米袋,究竟work唔work,同埋我要點做先無事??!

求救啊

之前趺左落廁所9秒9拎返上黎放入米袋一晚,之後個mon 變左色,拎去天才吧佢免費換左部翻新機俾我
ip6s掉左落廁所 拎反上黎個下完全function,之後我9秒9熜機,再整乾佢,D插口位揾紙巾塞住吸緊水,而家唔敢開機,上網睇人話擺落米袋,究竟work唔work,同埋我要點做先無事??!

求救啊

之前趺左落廁所9秒9拎返上黎放入米袋一晚,之後個mon 變左色,拎去天才吧佢免費換左部翻新機俾我

咁好?!者係佢check到濕水都肯換?

廁所水九成係咸水
救番都擺唔耐

擺兩三曰 賣咗佢

有報應架咁樣賣機

入塵

可以點做呢?

屌可能係因為咁

其實Whatsapp對話設定有得關左自動iCloud備份

Whatsapp用得咁密又多圖
根本無需要不停自動備份
隔一排手動襟掣備份就算啦

有D chat group我直頭會隔一排刪哂D對話archive

以前ICQ、MSN年代好多人將D溝女對話備份
試問之後邊個會得閒翻睇?
如果散左拖睇黎都傷心啦

Messenger app既對話根本得好少野係需要留備份
有D人連偷食對話都備份自留罪証

冇BACKUP過

擺兩三曰 賣咗佢

有報應架咁樣賣機

必屎頭籂都咁多人要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞