[月經] iOS集中討論區 (5) 成地AirPods

1001 回覆
7 Like 4 Dislike

Whatsapp

我都係呢幾日先有事,之前一路都可以一日半先一叉, 而家一日兩叉

無事

聽歌
重有成個半月隻airpods先送貨
我個frd搶到四部beats 一轉手又多幾千miles

4部

求救啊

廁所水九成係咸水
救番都擺唔耐

冇買apple care整要幾錢到?

加$2088換仲好
整都過千
醫都浪費
女友站6s用左十幾日就話聽歌用咩耳筒聽都沙沙聲

入塵

可以點做呢?

blue"tap"

4部

求救啊

之前趺左落廁所9秒9拎返上黎放入米袋一晚,之後個mon 變左色,拎去天才吧佢免費換左部翻新機俾我

咁好?!者係佢check到濕水都肯換?

我同天才講趺左落水,但佢check 完話試水紙冇變色(可能拎得快),佢將單都有寫我話部野趺左落水

求救啊

廁所水九成係咸水
救番都擺唔耐

冇買apple care整要幾錢到?

加$2088換仲好
整都過千
醫都浪費

但我冇買apple care wo
有冇7Plus防偷雞貼介紹,之前6Plus嗰啲淘寶貨仔,貼完之後自己都睇唔到

4部

依家收緊$1100(好似係)
都係嗰句啦
icloud backup本身就包晒全機所有app,包括wtsapp
除非係有好特殊嘅用法,否則backup wtsapp嘅作用不大
一出嗰下我已經話佢誤導緊人
有冇7Plus防偷雞貼介紹,之前6Plus嗰啲淘寶貨仔,貼完之後自己都睇唔到

spotlight 唔識出匯率

Spotlight搜尋開返計算機就有返

品質保證
有無人玩過 the war of mine ios
買唔買得過

4部

依家收緊$1100(好似係)

我都係等beat x
買唔買得過

$15 抵買

但我$23

要好有耐性玩 我玩左三日就冇開

玩返fallout shelter(唔識串) 輕鬆d
twom好沉重
買唔買得過

$15 抵買

但我$23

twom好沉重

返去即買
唔係好識玩fallout shelter
成日唔知做乜咁

Spotlight搜尋開返計算機就有返

純粹問下 有無人會完全唔update ios?

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/supplement/20170104/56126262
"記者的iPhone 6s電量僅有約4小時使用時間,以為是電池問題拿去Apple Store換電,職員卻表示原來6s的電池問題,只會影響突然關機,電量消耗得快的兇手可能是WhatsApp的iCloud備份出現問題。

果然,打開設定,按入「設定>iCloud>iCloud Drive>使用行動數據」一欄,發覺系統預設了用行動數據幫不同app做備份。而更嚴重的是WhatsApp備份很易出問題,記者的備份總是到某個程度卡住了,數據可能消耗不多,但手機不停運作很耗電量。實際測試已換新電的iPhone 6s,沒關掉行動數據備份,兩小時用了25%電力。"

屌可能係因為咁

其實Whatsapp對話設定有得關左自動iCloud備份

Whatsapp用得咁密又多圖
根本無需要不停自動備份
隔一排手動襟掣備份就算啦

有D chat group我直頭會隔一排刪哂D對話archive

以前ICQ、MSN年代好多人將D溝女對話備份
試問之後邊個會得閒翻睇?
如果散左拖睇黎都傷心啦

Messenger app既對話根本得好少野係需要留備份
有D人連偷食對話都備份自留罪証

冇BACKUP過

我都只係backup weekly
其實itunes backup已經可以backup埋whatsapp
點解要搞咁多野

可能我比較古老
由3gs開始換到依家6s都係用itunes backup,從來唔用icloud/其他app內backup

就算遲下要整都只會用icloud,不過又好似冇得一次過買大少少storage backup晒兩老既電話同埋電腦個photos library,好煩
買唔買得過

$15 抵買

但我$23

twom好沉重

返去即買

個DLC可以唔買住

因為有排玩 我係咁輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞