[月經] iOS集中討論區 (5) 成地AirPods

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
點樣先del 到itunes係電腦d back up
食左我起碼100gb
電腦得返1gb位
白蘋果左之後又話我電腦唔夠位拎唔返d資料
好采我有買icloud
以後靠icloud算
試過del itunes 電腦只係多返1gb
點樣先可以要返電腦果100幾gb
求救
iPhone SE 用緊iOS 9.3.5
宜家出現no sim
熄機重開 開關flight mode 都試過幾次
係咪要update iOS 個sim先會出返嚟
唔想升級
想問下聽歌時開其他app 玩時,音樂既聲量會細左,但果啲app 已經較左靜音,如果想keep 番音樂原本既聲量,請問可以點解決

寫app既問題

係咪game黎

係, 玩pokemon go 就有咁既情況
聽歌時開黎玩就會咁 但喺個mon 由下而上拉個音樂ui 出黎,然後轉另一首歌,啲歌既音量又會正常番

上網揾過點fix, 但望落又好似冇得fix 咁
點樣先del 到itunes係電腦d back up
食左我起碼100gb
電腦得返1gb位
白蘋果左之後又話我電腦唔夠位拎唔返d資料
好采我有買icloud
以後靠icloud算
試過del itunes 電腦只係多返1gb
點樣先可以要返電腦果100幾gb

itunes設定>裝置
想問下聽歌時開其他app 玩時,音樂既聲量會細左,但果啲app 已經較左靜音,如果想keep 番音樂原本既聲量,請問可以點解決

寫app既問題

係咪game黎

係, 玩pokemon go 就有咁既情況
聽歌時開黎玩就會咁 但喺個mon 由下而上拉個音樂ui 出黎,然後轉另一首歌,啲歌既音量又會正常番

上網揾過點fix, 但望落又好似冇得fix 咁

係冇得fix 除非係你寫pkm go

但係竟然仲有人玩... 係街見到得返d阿叔C9
新買AOS機 Check serial number 竟然係9月20激活過

用咩網可以check到?
喺wtsapp, evernote打字時 啲日期成日自動轉咗做藍色,已經冇enable calendar event
有冇巴打有辦法disable咗自動轉藍字佢

啲藍字搞到文字觀感好唔一致
睇嚟今晚冇 iOS 10.3 beta
睇嚟今晚冇 iOS 10.3 beta

10.2.1 岩岩先出左beta3
唔會咁快出10.3beta掛
喺wtsapp, evernote打字時 啲日期成日自動轉咗做藍色,已經冇enable calendar event
有冇巴打有辦法disable咗自動轉藍字佢

啲藍字搞到文字觀感好唔一致

whatsapp冇得搞 好似係佢寫成咁
新買AOS機 Check serial number 竟然係9月20激活過

https://checkcoverage.apple.com/hk/zh/

https://checkcoverage.apple.com/hk/zh/

去apple store 屌鳩佢
請問各位巴打 依家買ip7會唔會好不智

同埋想問下7同7plus個鏡頭個會唔會差好遠

因為我接受唔到7plus個size

唔會

今年係第一年 iPhone 7 同 7 Plus 個鏡頭完全一樣

所以如果你唔想要 Plus , iPhone 7 都ok
三分鐘內三個post話mini2係伏
比我買就買Air2

btw
如果apple真係出9.7吋低階版iPad Air+10.x吋iPad pro+12.9吋iPad pro
真係唔知幫老豆老母買邊部好

iPad Pro 9.7其實已經係取代Air系列有突
無乜謂要再出個低階版

其實係
但tim cock唔係咁諗

唔會

今年係第一年 iPhone 7 同 7 Plus 個鏡頭完全一樣

唔該曬

我上網睇番見佢最主要既分別係焦距?

唔會

唔該曬

Yes

Zoom 同埋景深

但主鏡頭一樣

唔會

唔該曬

Yes

Zoom 同埋景深

但主鏡頭一樣

Up完pb3之後whatsapp黎無通知

唔該曬

Yes

Zoom 同埋景深

但主鏡頭一樣

個景深仲要好多限制 黃昏都用唔到

Yes

Zoom 同埋景深

但主鏡頭一樣

即係有都唔係成日用到

即係有都唔係成日用到

要光線充足

即係有都唔係成日用到

要光線充足

不過我點都唔買plus架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞