今次打算用有趣、淺白既方法去講下香港歷史

1001 回覆
1111 Like 20 Dislike
支持
歸還左果兩道鐵門其實唔係本身果對門
細心d睇其實還番黎之後果道門左右唔對稱既
聽聞係英國國邊好似整唔見其中一邊所以係唔知邊到搵定做過一道門還番去
歸還左果兩道鐵門其實唔係本身果對門
細心d睇其實還番黎之後果道門左右唔對稱既
聽聞係英國國邊好似整唔見其中一邊所以係唔知邊到搵定做過一道門還番去

依個真係唔知,搵日去現場研究下先
自推
睇就一定睇過 但去過一次有耐都唔會再去喇
巴打你真係講得好好
幫推支持下
留名學野
一對門都要山長水遠運返英國
thx bro
加油
眼訓到爆開都睇埋先訓
好感動
btw 有無人發覺自己做野多時無講英文

d spoken eng 已經疏哂?

我都想搵唔同人講唔同話題谷返起
幾好睇
https://t.me/lihkgherit

可以的話加我tg,想用英文傾下計
一鍵留名
戚烈雲、李惠堂個d 都有好多記載
仲有唔少其他世界紀錄
唔騎劫樓主個post
比條link 巴打:http://www.wetoasthk.com/tag/%E9%81%8B%E5%8B%95/
錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯
留名
繼續推
拎新界呢part,唔多唔少同非洲有關
果個年代列強全球分餅仔,英國要拎九龍同新界,某程度上都因為佢係非洲失利,要同上面交代
之前係毛巴果個講比利時立國的post入面佢提過少少
拎新界呢part,唔多唔少同非洲有關
果個年代列強全球分餅仔,英國要拎九龍同新界,某程度上都因為佢係非洲失利,要同上面交代
之前係毛巴果個講比利時立國的post入面佢提過少少

原來如此

不過佢唔攞新界一開戰香港真係無得守
有新文未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞