『薪火post』BNO 續期資訊(14) 請睇DOC再發問

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
又一件入嚟點火頭離題
你要嘈就返去你聲稱覺得有問題嘅post 度嘈
你要嘈就返去你聲稱覺得有問題嘅post 度嘈 [url]https://lihkg.com/thread/531325/page/27
[/url]
唔好打爛呢個post
嘈到黎呢到
唔認雙重國籍係對於其他正常國藉而言
eg 你有澳洲同NZ護照
你用過澳洲護照入台灣 你呢世都要繼續用澳洲護照
你用NZ佢會唔俾你入

我嘅理解係咁:
你用咩外國國籍佢都唔理,但係當你用過外國國籍入境台灣,之後想再用「中國」人 (包括香港居民) 身份入境就要有文件證明你係已經 renounce 咗你嘅外國國籍
你要嘈就返去你聲稱覺得有問題嘅post 度嘈 https://lihkg.com/thread/531325/page/27

唔好不斷離題打爛呢個post
冇啦啦個資訊Post變左做戰場。

樓主,個Post Thread真係要強調「嚴打伸手黨」。好多都冇睇Doc就問⋯⋯
放心你打TOPIC打左佢地都會問
#1開頭紅色大字先
( Show Blocked User - 貳拾壹歲(八婆) )

屌成個怨婦咁死唔斷氣
( Show Blocked User - 貳拾壹歲(八婆) )
( Show Blocked User - Genzo )
嗰post乾淨哂
戶藉?

你UP乜呀
你農村戶口定城市戶口
一次過比埋証明佢得啦
13號朝早寄,無副簽 寄埋出世紙正本, 頭先見到Dispatched
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞