『薪火post』BNO 續期資訊(14) 請睇DOC再發問

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
感覺到佢就嚟谷爆
我就係度緊邊程用好
因為買咗7程pass
但我要坐8程
如果paris去london冇問題就殺佢
唉,填左好耐先發現老豆比我嗰本係BDTC passport
佢好確定話自己有申請BNO⋯⋯
反而啊媽嗰本早一年申請就係BNO
我無講過拎BNO入唔到境,你有冇睇清楚我寫乜?
黃世柒都見BNO啲英文條文寫得有問題
就知係英國佬想睇下落實一國兩制的情況
同香港人的政治智慧是否足以令[港人治港 高度自治]實現
黎睇下BNO在未來一國兩制的50年有冇需要保留

到左2008年3月,英國首相委託高仕文御用大律師檢討英國公民身分制度
都睇到英國佬都知中國開始想玩串個party就留番BNO比自己做彈弓手之用
你有張良計,我都有過牆梯

又去到2017年,肥彭開到聲會返去英國講下香港嘅問題
英國佬又屎忽痕整左個Hong Kong Watch出黎
上面隻河蟹又打橫黎行
未來出咩事真係冇人知

都係果句
一本有效嘅BNO護照係BNO身份仍然有效嘅唯一證明

到時英國有一日真係用有效嘅BNO護照截龍
你就要去英國打官司
彈弓手要出咩係佢自己決定
比你係道義 唔比你係道理

BTW
Time will prove everything
叫老豆搵清楚啦,阿媽早一年都識申請,阿爸無理由無囉
佢果晚好夜先到,上FB問d fd,大家都唔識 LOL
唔認雙重國籍係對於其他正常國藉而言
eg 你有澳洲同NZ護照
你用過澳洲護照入台灣 你呢世都要繼續用澳洲護照
你用NZ佢會唔俾你入

只有特區同BNO 因為台灣視作同一樣嘢
先至可以彈出彈入
事實上如果你轉Passport入 佢會問你做咩換passport
你答佢以後都唔用特區佢就會放你入去

利申 試完嚟
英國要點攪無人知,可以做嘅就係續期。跟住有得走就趁後生,難保有朝一日離境都要攞permission,有護照都無用。玩自閉死得人多。
又人身攻擊,而且又係無畀理據
艾思定今次直線吹雞叫大家續護照
一個支持截龍
一個反對截龍

拗嚟冇意思
你覺得無意思無問題,呢個係你個人感覺。其他人唔一定同你同感覺。
但你話人“short Q 咗”就係人身攻擊
人身攻擊呢啲嘢大家咁話
去三次台灣
第一次用特區
之後全部用bno ,完全無問題呀
邊度“大家咁話”?又嚟多次無理據指控

btw, 呢個post就informative post 嚟嘅
你就唔好走去挑起罵戰,我就唔想打爛呢個post. 要拗就入返你指嗰個post 入面拗
咁快唔記得單戀無罪嗰次

英國政府從來都冇就BNO 平權/轉BC表態過,更談何詳細平權嘅條件/安排
基本上你哋拗嘅嘢都只係各位FF出嚟,冇意思
而我認為為一啲純粹FF嘅嘢爭拗好無謂,係一啲short咗嘅人先至會做

我都廢事同你拗,廢事你啲廢話污染呢度
各位見識到啦
單機世界大戰?
本人無心戀戰
單戀無罪嗰單你覺得邊度有問題,你大可以返嗰個post入面指出邊度邊句有問題。你喺呢個post度點火頭,只會令呢個post失焦

而且就算我有咩問題都好,你咁做係玩緊“你也一樣謬誤”
你自己點火頭又將責任推去我度,叫你要抝就返原來個post度拗。你就又點火頭又影響呢個post離晒提
大家係呢個post 都係想續BNO,要爭論不如去返公海d post 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞