『薪火post』BNO 續期資訊(14) 請睇DOC再發問

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
應該係有段時間係噉
啲入境嘅on99走去剪人地國家嘅護照
星期六朝寄speedpost今朝就到左
想問下上網check個status大約幾耐先會轉
sor我知我太心急
星期六朝寄speedpost今朝就到左
想問下上網check個status大約幾耐先會轉
sor我知我太心急

巴打我同你同期
你係唔係利物浦?
係呀
如果講hmpo 轉 Received 應該就下一個工作天

上網搞入台證係咪冇年齡限制
擒日SPEEDPOST 顯示已經送到,
不過而家SYSTEM仲係"Awaiting information from the applicant"
可能仲要D時間先會轉, 主要心急駛唔駛補文件
幾時轉好睇handle你個case 既officer

總之要你補咩佢一定會通知你
而家uk 仲有 3am 起碼都要 16:00 HKT 先有人做野
感動~ 29/12 Received,岩岩check Dispatched 左
但係無sms既。。。。
巴打, 請問佢通知我會收到EMAIL嗎? 定係要KEEP住F5個網頁
謝謝回覆
Email、電話、真係寄信俾你都有
咁其實係咪寧願過程中佢無搵過你??
其實係架
等十幾日之後無啦啦屋企人話有DHL文件收
星期六寄咗空郵掛號
小學雞相 無副簽 出世紙寄正本
希望一TAKE過
幫pish
Declaration form received, being processed 好緊張
12月15寄出
今日轉左dispatched
22/12 空郵掛號寄出
29/12 Received
10/1 Dispatched
11/1 收到 DHL SMS (反而無HMPO SMS)

bb bno 副簽人係過期bno
寄左彩色每頁都印既特衰,正本 自己同呀娘出世紙,正本 結婚證明書
中間HMPO無聯絡過,直接就Dispatched

祝各位成功續bno!
22/12 空郵掛號寄出
29/12 Received
10/1 Dispatched
11/1 收到 DHL SMS (反而無HMPO SMS)

bb bno 副簽人係過期bno
寄左彩色每頁都印既特衰,正本 自己同呀娘出世紙,正本 結婚證明書
中間HMPO無聯絡過,直接就Dispatched

祝各位成功續bno!

不嬲都冇
我見上邊有巴打有所以咁講咋
想問下係咪可以寄特衰正本代替彩印副本 上面睇到有人話寄成本特衰嘅
你黎緊唔會用到可以寄正本唔洗copy
15/12 寄SpeedPost
29/12 收到
11/1 轉dispatched

唔該哂份doc幫手

P.S. 過期13年,細路相,有人副簽(建築師,澳洲護照)
出世紙之類全部副本
你都算耐喎
BUT 恭喜晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞