『薪火post』BNO 續期資訊(14) 請睇DOC再發問

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
有冇巴絲試過係英國搞bno

一定要完全合資格既副簽

表哥表姐果d得唔得

依家搞下個月之前收唔收到

下年啦
依家搞下個月之前收唔收到

下年啦

真係下年
少左好多人咁

回家了?

等HMPO收

回家了
少左好多人咁

回家了?

等HMPO收

回家了

好似唔見有bno post
少左好多人咁

回家了?

等HMPO收

回家了

好似唔見有bno post

wfc
睇左第一頁,想問下如果舊嗰本Nationality係British Independent Territories Citizen,係咪已經唔使諗申請
睇左第一頁,想問下如果舊嗰本Nationality係British Independent Territories Citizen,係咪已經唔使諗申請

睇DOC

睇DOC

BITC
你咩國家人
獨立咗都有英籍

睇DOC

睇DOC
30號寄,一路睇都係waiting from applicant
尋日log in就being processed
正話睇dispatched
30號寄,一路睇都係waiting from applicant

好想快啲收到 因為我仲要搞visa一月頭去旅行
唔知Dhl星期六日派唔派件呢

我29號寄,4號到uk,到而家仲係being processed

睇DOC

BITC
你咩國家人
獨立咗都有英籍

Independent territories

睇DOC

睇DOC

睇DOC

我29號寄,4號到uk,到而家仲係being processed

我都唔知本嘢幾時到 我唔見咗speedpost張嘢

一定要完全合資格既副簽

有傳聞話係英國搞bno 會變咗做B C

去邊到玩?

一定要完全合資格既副簽

你試下咪知囉

一定要完全合資格既副簽

你試下咪知囉

我識人係真係變左 但大把人續完都係bno
如果我去日本
我一年前係用特衰入境
而家轉左用bno會唔會比人捉

11月用bno去日本,無比人捉

利申2月果陣用特衰去過日本

日本都唔比架?
我知台灣用左一本就唔轉得第二本

台灣當CNO同BNO係同一樣野

唔比用其他係指外國護照喎

之前睇過又話用過 cno 轉用 bno 個時入唔到台灣境既

前題要入台證啫

台灣: 香港係中華民國固有領土 bno同cno唔係外國人 都要入台證(即係一次性回鄉卡)

外國護照如 第一次用英國>第二次澳洲>第三次用返英國 咁就唔得

頭3次去台灣用特衰
之後第4次轉用bno
個IO問我點解會轉passport
我答佢本特衰已經過咗期唔會再用
以後都係用呢本
之後佢就放咗我

頭八次去台灣都係特衰
上年十月第一次用bno
佢問都無問我就放左我入

日本都唔比架?
我知台灣用左一本就唔轉得第二本

台灣當CNO同BNO係同一樣野

唔比用其他係指外國護照喎

之前睇過又話用過 cno 轉用 bno 個時入唔到台灣境既

前題要入台證啫

台灣: 香港係中華民國固有領土 bno同cno唔係外國人 都要入台證(即係一次性回鄉卡)

外國護照如 第一次用英國>第二次澳洲>第三次用返英國 咁就唔得

頭3次去台灣用特衰
之後第4次轉用bno
個IO問我點解會轉passport
我答佢本特衰已經過咗期唔會再用
以後都係用呢本
之後佢就放咗我

頭八次去台灣都係特衰
上年十月第一次用bno
佢問都無問我就放左我入

如果計白紙黑字就其實BNO同特衰(只限呢兩本)可以彈出彈入咁用
所以我覺得係睇個IO會唔會多舊魚咁check 你

I can confirm that we received your application at our Liverpool office on 06/12/2017.

The application has been processed and the passport printed on 07/12/2017.

一日print好 英國人咁有效率架咩

I can confirm that we received your application at our Liverpool office on 06/12/2017.

The application has been processed and the passport printed on 07/12/2017.

一日print好 英國人咁有效率架咩

有舊果本又齊料就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞